ĐACI, RODITELJI ĆE ODMAH DA SAZNAJU SVE VAŠE OCENE: Startuje elektronski dnevnik u školama!

Roditelji osnovaca i srednjoškolaca sad mogu da saznaju sve ocene i izostanke svoje dece u samo jednom SMS-u. Ovu uslugu odnedavno su uvele mnoge osnovne i srednje škole u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Sjenici

  • 4

Roditelji osnovaca i srednjoškolaca sad mogu da saznaju sve ocene i izostanke svoje dece u samo jednom SMS-u. Ovu uslugu odnedavno su uvele mnoge osnovne i srednje škole u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Sjenici.

U nekima, poput Druge kragujevačke gimnazije, broj izostanaka đaka odmah je drastično smanjen. Što i ne treba da čudi, jer čim školarci pobegu sa časaa, njihovi roditelji to mogu saznati iz samo jednog SMS-a.

Popularna SMS usluga munjevito se širi pa bi u drugom polugodištu trebalo da je uvedu i sve škole u beogradskoj opštini Stari grad.

- Svaki roditelj bi dobio šifru koju bi slao na određeni broj telefona i primao povratnu informaciju o ocenama i izostancima svoga deteta - objašnjava za Blic Vesna Nedeljković, direktorka beogradske OŠ "Mihajlo Petrović Alas".

Školski SMS samo je jedna u nizu savremnih metoda kojima roditelji kontrolišu školarce. Svaka peta škola ima elektronski dnevnik koji omogućava proveru ocena i izostanka preko interneta.  

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevancilo

    2. februar 2015 | 10:09

    he he he he he he he he znači otud povećan smor na licima školaraca u prevozu kad se ujutru voze

  • Miki

    2. februar 2015 | 13:22

    E to ce pobolhsati nase skolstvo! Vise se trebaju kontrolisati i kako profesori rade sa nasim mladima. To je daleko vaznije za dobrobit ove osiromasene zemlje od mladih strucnjaka

  • Lovac

    2. februar 2015 | 12:50

    OVIM SKOLA GUBI SVOJ SARM. SVE CE SE ZNATI. A TEK BEZANJE SA CASOVA????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA