Samardžićima ne daju ni da posete decu

Švajcarske vlasti još ne dopuštaju srpskoj porodici da vide ćerku i sina koje su im oduzeli pre mesec dana

  • 0

Predstavnici Generalnog konzulata Srbije u Cirihu uskoro će moći da posete decu Slađane i Aleksandra Samardžića, koju su im uzele švajcarske vlasti.

Generalna konzulka Srbije u Cirihu Vera Vukićević imala je sastanak sa načelnicom i glavnim pravnim savetnikom Službe za starateljstvo Sent Galena na kojem joj je rečeno da će tokom sledeće nedelje moći da poseti Aleksandru i Marka Samardžića, koji su početkom decembra oduzeti roditeljima. Ipak, Slađana i Aleksandar neće moći da vide svoju decu.

Iz konzulata podsećaju da su tražili da vide mališane da bi se uverili u kakvom su stanju, ali im je zahtev već dva puta odbijen.

-Pokušavamo da pronađemo najbolje moguće rešenje i preduzmemo sve odgovarajuće mere kako bi se nastavili pregovori između roditelja i nadležnih švajcarskih organa i kako bi mališani bili vraćeni kući - rekla je Vukićevićeva.

Služba starateljstva u Sent Galenu oduzela je 7. decembra oba deteta porodici Samardžić jer, kako tvrde roditelji, nisu hteli da pošalju ćerku u školu koju su im propisale lokalne vlasti. Roditelji su rekli za štampane medije da ne znaju gde im se deca nalaze i da, s vremena na vreme, čitajući službenu dokumentaciju mogu samo da naslute u kakvom su stanju.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA