POŠTA SRBIJE: Potpisan prvi kolektivni ugovor kojim su zadovoljni svi!

Pošta Srbije ponovo otišla korak ispred ostalih javnih preduzeća. Prvi su potpisali ugovor kojim su zadovoljni i država Srbija i menadžment i sindikati i radnici

  • 0

U prostorijama Pošte Srbije u Beogradu potpisan je novi Kolektivni ugovor, usklađen sa Zakonom o radu, koji će važiti za 15.000 zaposlenih u ovoj kompaniji. Na ovaj način Pošta je ponovo otišlo korak dalje od svih, kada su u pitanju javna preduzeća, potpisujući sporazum koji odgovara svim stranama: Državi Srbiji, menadžmentu, sindikatima i što je najvažnije - radnicima.

Kolektivni ugovor potpisali su ispred osnivača Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, za poslodavca Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije”, a u ime zaposlenih Aleksandar Pavlović predsednik Sindikata PTT Srbije i Snežana Marković, predsednik Sindikata PTT „Nezavisnost”.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

- Uspeli smo da postignemo nešto što jeste ideal radnika – da zaštite svoja prava, poslodavca – da ima zadovoljne radnike i države koja želi da ostvari političku, socijalnu i ekonomsku stabilnost,” a Pošta Srbije, primer je uspešnog javnog preduzeća i u poslovanju i u socijalnom dijalogu, istakao je ministar Rasim Ljajić.

Direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić je rekao da zaposleni na ovaj način regulišu svoju radnu poziciju i definišu ekonomski položaj. Istovremeno se potvrđuje da novi Zakon o radu nije bio kočnica u realizaciji jednog ovako kvalitetnog Kolektivnog ugovora. I pored toga, najbolja garanacija za zaposlene, i oni to treba da znaju, jesu su samo stvarni rezultati, pozitivno poslovanje i ostvarivanje dobiti, u suprotnom ni najbolji zakoni i kolektivni ugovori nisu garancija.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

Zadovoljstvo zbog zaključivanja novog Kolektivnog ugovara izrazili su i čelnici reprezentativnih sindikata, istakavši da su radnici Pošte Srbije dobili jedan od najboljih kolektivnih ugovora u Republici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA