Uhapšen predsednik gradskog odbora niškog SPS!

Vlajković je osumnjičen da je u toku 2008, dok je bio direktor "Niš stana", prodao poslovni prostor površine 150 kvadratnih metara u centru Niša akcionarskom društvu "Jugotehnika" po ceni nižoj od tržišne, te je na taj način oštetio svoje preduzeće za 210.000 evra

  • 1

Slavoljub Vlajković (61), predsednik GO SPS u Nišu i bivši narodni poslanik uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj dok je bio direktor JP "Nišstan". Prošle nedelje, takođe zbog zloupotreba uhapšen je predsednik Okružnog odbora socijalista Igor Novaković, i Vlajkovićev sin Predrag, koji je bio šef Novakovićevog kabineta dok je obavljao funkciju direktora niškog PD "Jugoistok",

Kako je saopštila niška policija, osim Vlajkovića uhapšena je O.Ž. (56) takođe radnica "Niš stana" zbog sumnje da mu je pomogla da izvrši zloupotrebu.

Prema navodima policije, Vlajković je osumnjičen da je u toku 2008. godine, dok je bio direktor "Niš stana" prodao poslovni prostor površine 150 kvadratnih metara u centru Niša akcionarskom društvu "Jugotehnika" po ceni nižoj od tržišne te da je na taj način oštetio svoje preduzeće za 210.000 evra.

Takođe, kako navodi policija, on se sumnjiči da je oštetio "Niš stan" preduzeće za još 73.000 evra jer je kupac isplatio samo polovinu kupoprodajne cene dok je ostatak plaćanja garantovao menicama.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

O.Ž. je osumnjičena da je u saradnji sa Vlajkovićem, a bez saglasnosti Upravnog odbora preduzeća, tokom sudskog postupka, koji je protiv "Niš stana" povelo preduzeće "Jugotehnika", a radi dokazivanja da je isplatilo dug, priznala njihov tužbeni zahtev i potvrdila da su preuzete menice naplaćene iako je u tom momentu žiro račun preduzeća "Jugotehnika" bio u blokadi.

Na taj način ona je omogućila ovoj firmi da postane vlasnik spornog poslovnog prostora i pravo svojine evidentira u Službi za katastar nepokretnosti.

Policija je saopštila da je i Vlajkoviću i njegovoj saradnici određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    2. februar 2015 | 15:40

    Pa obogatiste se politicka elito Nisa, pa je sad djavo dosao po svoje ! Samo se nadam da ce da vam oduzmu to sto ste pokrali i da vas vrate tamo gde vam je i mesto !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA