RAT: Počinje opšta mobilizacija u Ukrajini!

U narednih 10 dana biće pozvano čak 100.000 ljudi da se priključi borbama

  • 15

Proruske snage koje se bore sa vladinim snagama u istočnoj Ukrajini planiraju "opštu mobilizaciju", saopštio je danas lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko.

On je rekao da će u narednih 10 dana biti pozvano 100.000 ljudi, prenela je ruska novinska agencija RIA novosti. Kijev je, takođe, mobilisao dodatne snage zbog pojačanja sukoba na istoku Ukrajine, preneo je Rojters.

Milicija samoodbrane sprečila je pokušaj ukrajinskih snaga da probiju liniju fronta u blizini istočnog ukrajinskog grada Debalceva, rekao je danas portparol Ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

- Pokušaj proboja u blizini Debalceva uspešno je sprečen - rekao je portparol Eduard Barusin, čije je reči navela donjecka novinska agencija.

Barusin je rekao da su do sada primećena najmanje četiri ista pokušaja vojnih jedinica u toj oblasti, prenela je ruska novinska agencija TAS S.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Milicija DPR sprečila je u nedelju pokušaj proboja dva konvoja sa municijom u Debalcevo, ali je dozvolila vozilima sa ranjenicima da napuste tu oblast.

Jedanaest civila je ubijeno, a više od 40 je ranjeno u granatiranju samoproglašene Donjecke Narodne Republike u protekla 24 sata, rekao je Barusin.

Portparol ukrajinskog ministarstva odbarne Vladislav Seljeznov rekao je danas agenciji AP da je pet ukrajinskih vojnika poginulo, a 29 ranjeno u sukobima za 24 sata u istočnoj Ukrajini.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U toku

    2. februar 2015 | 17:38

    Imate snimke na internetu kako ide mobilizacija i kako vojska gine u borbama na istoku zemlje. Stanje je katastrofalno, moral nikakav, poverenje u vođe ne postoji. Ukrajina ima ogroman problem sa dezerterima jer se narodu ne ide u bratoubilački rat. Demonstracije protiv rata i mobilizacije su svakodnevne ali se u medijima ne prikazuju. Takođe, vojni regruteri bivaju napadani od strane roditelja čijoj deci dolaze da uruče poziv. Sve u svemu narod nije lud da gine za oligarhe, milijardere.

  • DD

    2. februar 2015 | 18:49

    Mnogi beže u Poljsku. Rumuniju i Rusiju. Ne žele da ratuju. Finale na vidiku. Ruska osveta. Amerikanci zadovoljno plivaju u tudjoj krvi. Još jednom su uspeli da zavade .

  • Pera Kojot # 1

    2. februar 2015 | 17:58

    Samo ce jos vise da se poubijaju, a ovi gadovi se smeju u Washingtonu i trljaju ruke! Glupavi Ukrajinci ma kako god ih zvali! Trebali su nesto da nauce iz naseg primera, ali kako da naucis kad si zatucan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA