NIKO NEĆE DA IH KUPI: Evo koje firme u Srbiji idu u stečaj!

Na spisku firmi za "gašenje", našli su se, između ostalog, Šik Kopaonik iz Kuršumlije, zatim delovi velikih sistema EI Niš, Zorka Šabac, Goša iz Smederevske Palanke. Ista sudbina zatekla je i Splendid, Aviogeneks, Jugoturs i Progres iz Beograda, kao i Petar Drapšin iz Novog Sada

  • 7

Agencija za privatizaciju objavila je danas spisak 188 preduzeća za koja je odlučeno da će ići u stečaj, jer za njih nije bilo zainteresovnih kupaca, a te firme, kako je rečeno, godinama nemaju ni posla, ni tržišta.

Na spisku firmi za "gašenje", našli su se, između ostalog, Šik Kopaonik iz Kuršumlije, zatim delovi velikih sistema EI Niš, Zorka Šabac, Goša iz Smederevske Palanke.

Ista sudbina zatekla je i Splendid, Aviogeneks, Jugoturs i Progres iz Beograda, kao i Petar Drapšin iz Novog Sada.

Novog vlasnika nisu našle ni firme Prvi maj Pirot, Zastava iz Kragujevca, Ineks iz Beograda, Ivo Lola Ribar iz Beograda, Fabrika ulja iz Kruševca, "21. maj" iz Beograda, kao i veliki broj veterinarskih stanica.

Vlada Srbije usvojila je prošle subote Akcioni plan kojim se omogućava pokretanje stečaja za 188 preduzeća, od ukupno 512 firmi sa spiska Agencije za privatizaciju.

Foto: sxc.hu/playboy Foto: sxc.hu/playboy

U 70 firmi nema zaposlenih radnika, a u 56 ih ima do pet.

-Sutra ćemo započeti postupak stečaja nad 70 preduzeća koja nemaju nijednog zaposlenog, a očekuje se da će prvi stečajevi biti okončani za oko dva meseca - izjavio je Tanjugu novi direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara.

U svim preduzećima ima oko 5.000 radnika, a svi će dobiti otpremnine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cao,Zdravo.......Mrak

    2. februar 2015 | 20:46

    Ko zadnji izadje ne ugasi svetlo.....

  • 111

    2. februar 2015 | 23:02

    kojih 188 firmi?Dajte taj spisak...

  • !!!

    3. februar 2015 | 00:51

    Spominjete uvek manje bitne firme. A gde je TERMOELEKTO ad. Beograd, firma koja je napravila i ogrzavala sve elektrane u Srbiji i bila briznata u svetu, takodjer je imala Tuv sertifikat...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA