JOŠ JEDNA SRAMOTA SRBIJE: Dobio tri godine zatvora jer je pokušao da pomogne svojoj majci koja boluje od raka!

Muškarac (33) iz mesta u blizini Novog Sada ove nedelje odlazi na odsluženje kazne u zloglasni zatvor u Sremskoj Mitrovici, jer je policija pronašla podrumu njegove kuće marihuanu u saksijama, kao i osušenu

  • 40

P.T. će morati da robija tri godine u zatvoru zato što je pokušao da pomogne svojoj teško bolesnoj majci, pišu "Naše novine". Njegova želja da proizvodnjom ulja kanabisa spase svoju majku obolelu od raka dovela ga je do ove pravosnažne kazne.

Muškarac (33) iz mesta u blizini Novog Sada ove nedelje odlazi na odsluženje kazne u zloglasni zatvor u Sremskoj Mitrovici, jer je policija pronašla  podrumu njegove kuće marihuanu u saksijama, kao i osušenu.

U presudi je navedeno da je "optuženi ukupno proizveo 132,92 grama marihuane".

Osuđen je u Višem sudu u Novom Sadu kao diler droge, iako je i sud zaključio da je "opojnu drogu neovlašćeno proizvodio za svoje potrebe i potrebe svoje majke i da proizvedena droga nije bila namenjena stavljanju u promet, odnosno prodaju".

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

– Osuđen sam na tri godine zatvora zato što sam pokušao svojoj sada već pokojnoj majci Đurđici da napravim lek od kanabisa po receptu svetski poznatog Rika Simpsona, koji se i sam izlečio zahvaljujući ovoj biljci, čija legalizacija u medicinske svrhe upravo, kako vidim, ulazi u proceduru. To sam radio u tajnosti, ne želeći da opterećujem svoje najbliže – objasnio je on.

Niko od porodice, uključujući majku i suprugu, nije znao da je proizvodnju kanabisa započeo 2012. godine.

– Po prijavi prijatelja moje majke, krajem leta te godine došla je policija i nažalost, pre prve berbe sve zaplenila. Majka je preminula pola godine kasnije, izmučena hemoterapijama, na dobivši šansu da joj napravim alternativni netoksični lek – dodao je on.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu prvostepenog sudskog veća, uz napomenu da je optuženi znao da je proizvodnja marihuane zabranjena u Srbiji. Ovaj sud je u obrazloženju naveo i da se "optuženom ne može izreći kazna u kraćem trajanju, budući da ublažavanje kazne za ovo krivično delo nije predviđeno".

(Telegraf.rs/ Naše novine)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Džomba

    3. februar 2015 | 22:07

    Počinjem da mrzim svoju rođenu zemlju...da bi spasao majku čovek je pokušao jedino moguće...zar ne bismo svi mi isto pokušali??? !!!

  • Made in Great Britain

    3. februar 2015 | 22:13

    Jbt za ubistvo se dobije manje robije u Srbiji.

  • Boxi

    3. februar 2015 | 22:38

    Za 132g gandze dobio 3 godine , a koliko njih ima za koji su prodali na tone i dalje prodaju i dalje su na slobodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA