JEZIV SNIMAK: Putnički avion udara u most i ruši se u reku, 26 osoba poginulo, za 17 ljudi se i dalje traga (FOTO) (VIDEO)

Najmanje 26 osobe izgubile su život kada je avion kompanije "TransAzija Ervejz" zakačio most i srušio se u reku u blizini tajvanske prestonice Tajpeja

  • 2

Avion tajvanske kompanije "Trans Azija ervejz" jutros je udario u most i pao u reku, kada je poginulo najmanje 26 ljudi, a 17 osoba se i dalje vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Tajvanski mediji preneli su snimke aviona koji je gotovo u potpunosti potpopljen u reci Kilung.

Nesreću je nekim čudom preživelo 15 putnika, pošto se avion, kratko po poletanju, zanjihao proleteo između zgrada, desnim krilom zakačio nadvožnjak s mostom i zabio se nadole u plitku reku.

Dramatični video snimio je motorciklista i postavio na Tviteru prikazujući avion u akrobatskom letu nad autoputem, malo pošto je ATR 72-600 poleteo sa aerodroma u Tajpeju, prenela je agencija Rojters.

- Nikada nisam video nešto ovako. To je bez presedana - rekao je volonter spasilac s prezimenom Čen o najnovijo u nizu avionskih nesreća s kojima je azijske vazduhoplovne kompanije susreću u proteklih 12 meseci.

Do nesreće je došlo nešto pre 11 sati po lokalnom vremenu, nedugo nakon što je avion poleteo sa aerodroma Songšan na severu tajvanske prestonice, Tajpeja, prema ostrvu Kinmen.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U avionu se nalazilo 58 ljudi, od kojih 31 turista iz Kine, uključujući pet članova posade.

Let na liniji ATR-72 tek je poleteo ka odredištu na ostrvu Kinmen, južno od obale Kine, prenela je tajvanska centralna novinska agencija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kontrola leta je kontak sa letelicom izgubila oko 10.55 sati po lokalnom vremenu (oko 3.55 ujutro po centralnoevropskom vremenu).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovo je druga nesreća jedne tajvanske avio-kompanije u poslednjih šest meseci.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA