CRNOGORCI SE DOSETILI: Pogledajte kako zaustavljaju brojilo da meri struju!

Građani Crne Gore su se dosetili kako da se obračunaju sa visokim računima za struju, evo šta su smislili

  • 12

Građani Crne Gore pronašli su način da doskoče visokim računima za struju. Oni su počeli da kupuju smart telefone sa aplikacijom koja ometa rad brojila.

Na zatvorenim društvenim grupama i forumima prodaju se telefoni koji imaju poseban softver i aplikacije koje služe za smanjenje potrošene električne energije. Kupci mogu da se uvere na licu mesta da li aplikacija radi i zaista umanjuje potrošene kilovate.

Cena zavisi od vrste brojila, a ukoliko je reč o starom brojilu, za jedan uređaj je potrebno izdvojiti od 10 do 200 evra. Na digitalnom brojilu teže je krasti struju. Prvi način koji je delotvoran, ali se i lakše otkriva, jeste blokiranje rada brojila elektro šokom.

Najčešća skuplja varijanta je kupovina specijalnih, jakih magneta koji usporavaju rad brojila, a mogu se naručiti i putem interneta. Korisnik sa jednog Fejsbuk profila koji prodaje telefone u Podgorici tvrdi da ima u ponudi aplikaciju koja ometa rad brojila i na taj način usporava potrošnju. On ove pametne telefone s instaliranim aplikacijama za ometanje rada brojila od 160 do 280 evra, u zavisnosti od modela telefona.

(Telegraf.rs / Dnevne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SACA

    4. februar 2015 | 13:36

    Pa gde da te BRATE nadjem da porucim i ja da usporim ovaj moj sat strujomera javise

  • Domoljub

    4. februar 2015 | 23:27

    Imam ja aplikacije koje povećavaju inteligenciju. 100€ po aplikaciji plus telefon. Pošteno!

  • WWW

    5. februar 2015 | 00:42

    E JOS OD KAD TO POSTOJI KOD NAS...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA