NEMOJTE AUTOM NA POSAO: Ka Hrvatskoj juri stravično nevreme, opasno po život!

Prema Meteoalarmu, na gospićkom području sutra se očekuje više od 50 centimetra snega, kao i veoma jak severoistočni vetar

  • 22

Hrvatski meteorolozi najavljuju obilan sneg u planiskim i nižim predelima zemlje, osim u Slavoniji, a Meteoalarm je danas izdao crveno upozorenje za karlovačko i gospićko područje.

Narandžasto upozorenje važi za zagrebačko i dubrovačko područje, Međimurje, Zagorje, Istru, Kvarner i severnu Dalmaciju, prenosi portal Index.hr.

Prema Meteoalarmu, na gospićkom području sutra se očekuje više od 50 centimetra snega, kao i veoma jak severoistočni vetar.

Na karlovačkom području se, takođe, očekuje obilan sneg, na moru jak jugo uz obilnu kišu i jače grmljavinsko nevreme.

- Ono što bih ja naglasio i upozorio naše sugrađane je da, ako nije baš nužno, posebno u petak ne idu na posao svojim vozilima, nego da idu javnim gradskim prevozom - rekao je za RTL Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih puteva.

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

Crveno upozorenje Meteoalarma podrazumeva snažne i opasne vremenske nepogode koje uzrokuju veliku štetu na velikom području i predstavljaju opasnost po život.

Narandžasto upozorenje pak podrazumeva neuobičajene vremenske prilike, pa su šteta i, čak, ljudske žrtve moguće.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor:jutarnji.hr/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA