GOTOVI SMO: Globalno zagrevanje nije "na pauzi"

Zastoj u pregrevanju Zemlje zbunio je eksperte. Veliki broj naučnika tvrdi da je zagrevanje stalo, kao i da promene klime na Zemlji nisu čovekovo delo već prirodna pojava

  • 7

Ranije objavljene studije u kojima se navodi da je globalno zagrevanje stalo, odnosno da je "na pauzi", nisu tačne, navode stručnjaci  sa nemačkog meteorološkog instituta Maks Plank i Univerziteta u Lidsu, Johem Marocke i Pjer Forester.

Oni navode da je prosečna temperatura na Zemlji od 2000. godine u porastu za 0,06 stepeni Celzijusa. Na osnovu toga, oni zaključuju da je porast temperature na globalnom nivou i dalje u porastu.

U SRBIJU STIŽE PAKLENA KLIMA: Čeka nas nešto što ne možete ni da zamislite

Inače, zastoj u pregrevanju Zemlje zbunio je eksperte. Zagrevanje je stalo, a veliki broj naučnika tvrdi da promene klime na Zemlji nisu čovekovo delo već prirodna pojava.

Oko globalnog zagrevanja podigla se velika galama u redovima naučnika, pa i političara u poslednjih godinu, dve.

Prevladavalo je mišljenje da se Zemlja pregreva zahvaljujući (ne)delima ljudske vrste - zagađivanju atmosfere koje je dovelo do efekta staklene bašte - odnosno povećanja temperature na površini planete.

Nedavno su i stručnjaci na tribini “Klimatske promene na Balkanu” upozorili da će poplave i šuše biti sve češće u našoj zemlji ukoliko se povećanje efekata staklene bašte nastavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    4. februar 2015 | 23:01

    GOSPODE,SPASI NAS

  • топлистанадреалиста

    4. februar 2015 | 22:44

    Xладан сам као змија и спреман на све!!!

  • Sladja

    4. februar 2015 | 22:14

    Ne smem ovo vise da citam. STRASNO. Bice sigurno. I ako mi, neki, ne dozivimo, hoce nasa deca i unuci.A mi, nista konkretnije ne preduzimamo. Kazu skupo je. Mozemo bar da prestanemo da koristimo dezodoranse u tim i takvim pakovanjima, da pojacamo kontrolu izduvnih gasova(sto jeste tesko imajuci u obzir koliko su stara vozila koja se voze kod nas). Mozemo da usmerimo, drzava da pomogne i sugerise ljudima, koji mogu i imaju finansija da otvaraju fabrike za reciklazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA