MISTERIOZNI NATPIS NA KUĆI DŽIHADISTA: Osvanuo na 200 kilometara od Beograda (VIDEO)

Ovaj natpis u bukvalnom prevodu znači "Islamska država će opstati", a zavisno od tumačenja i različitog konteksta u koji može da se stavi, tako se i njegov prevod menja

  • 30

Na jednoj kući u bosanskom selu Gornja Maoča na opštini Srebrenik je osvanuo natpis "Devletul - Islam! Baqiya" koji je obavio ovo mesto misterijom i strahom zbog stanovnika koji navodno praktikuju radikalni islam.

Ovaj natpis u bukvalnom prevodu znači "Islamska država će opstati", a zavisno od tumačenja i različitog konteksta u koji može da se stavi, tako se i njegov prevod menja.

Prevod ove rečenice glasi još i "Islamska država će opstati u ime Alaha", "Nema snage ni moći, osim sa Alahom".

Prvi put je izgovorena u obraćanju prvog Emira (vođe, vojnika) Islamske države, Ebu Omera el-Bagdadija. Reč "Devletul" potiče od reči (Devla - država), a poseban naglasak se stavlja na reč "Bakija".

Bakija može da znači: Islamsku državu koja nije uprljana nedozvoljenim prihodima; jer je pomoć Alahova ka pobedi i uspehu u ovom džihadu jasnija od sunca koje sija u sred neba; jer se islam ponovo vraća i uzdiže, a oblaci počinju da nestaju, kufr se spušta i postaje ogoljen...

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

U prevodu, kada kažu Bakija oni misle: "Mi nećemo Državu rasformirati koliko god ljudi tražilo! Nećemo se od ovoga odreći i nećemo napustiti Eš-Šam! Nećemo se od naše akide i našeg menhedža distancirati! Država će ostati uz Alahovu podršku, dozvolu i dobrotu, jer je Alah obećao pobedu! Ona ostaje sve dok imamo jednu venu koja kuca".

Pogledajte video koji govori o tome zašto je u Gornjoj Maoči sve manje muškaraca godinama:

(Telegraf.rs / Izvor: ba.n1info.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    5. februar 2015 | 18:20

    Zao mi je svakog bolesnog coveka na ovom svetu. Ali ovu bolest im treba izbiti iz glave i pomoci ovim ljudima da zive kao svaki normalan covek u 21 veku.

  • Srpska

    5. februar 2015 | 19:39

    35 km od mene

  • D

    5. februar 2015 | 20:49

    Islamisto vi ste nas istjerali iz Maoce ubijali i klali a ovi jadni Srbi sto su pobjegli spasili zivu glavu sad su im prodali zemlju po dulumu 100 km a kuce u bescjenje sve vam ustaso BH poklonjeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA