KAKAV CAR: Trčaće od Mostara do Hirošime. Šta mislite koliko će to da traje? (FOTO)

Atletičar Aco Golo planira da u Hirošimu stigne na 70-godišnjicu od bacanja atomske bombe 6. avgusta. Nakon toga nastavlja do Nagasakija u koji će stići 9. avgusta, kako bi i u tom gradu obeležio godišnjicu tragičnog događaja

  • 12

Aleksandar Aco Golo je ultramaratonac iz Mostara koji se u svojoj 56. godini priprema da otrči 10.000 kilometara dug put od Sarajeva do Hirošime i Nagasakija u Japanu.

On je do sada trčao više ultramaratona, ali smatra da mu je ovo životno putovanje. Na put planira da krene krajem aprila da bi u Hirošimu stigao na 70-godišnjicu od bacanja atomske bombe 6. avgusta. Nakon toga nastavlja do Nagasakija u koji će stići 9. avgusta, kako bi i u tom gradu obeležio godišnjicu tragičnog događaja.

- Na ovaj način iskazujem svoje poštovanje prema svim žrtvama tog strašnog događaja. Takođe, iskazujem i zahvalnost japanskoj Vladi koja je u Mostaru napravila osnovnu školu - izjavio je Aco i naveo da su ovo dovoljni razlozi da on Japanu nešto pokloni.

- Tokom maratona ću svaki dan trčati po 12 sati, odnosno 100 kilometara na dan. Nakon toga će uslediti tuširanje, odmor i večera, a ujutru sve ispočetka - objasnio je Golo.

On je ubeđen da će uspeti da izdrži tempo ovog životnog ultramaratona jer se trčanjem i atletikom bavi od svoje mladosti.

Printskrin: Youtube/HayatTV BiH Printskrin: Youtube/HayatTV BiH

Aco Golo se nada da će Ambasada Japana u BiH pristati da bude njegov sponzor s obzirom na velike troškove organizacije ovog puta.

- U mojoj pratnji do Japana će biti dva kombija kampera. U ekipi će biti lekar i fizioterapeut, kao i kuvar, a ja sve te troškove ne mogu sam da snosim - rekao je Aco.

Oni koji poznaju ovog hrabrog čoveka ističu da je nemoguće da nabroje koliko je trka do sad istrčao, ali procenjuju da je do sada obišao krug oko zemlje.

(Telegraf.rs / Izvor: radiosarajevo.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA