DOKTOR JE MAHAO MOJOM MRTVOM BEBOM! Stravična ispovest majke koja je doživela horor u porodilištu

U obdukcionom nalazu mrtvorođenčeta piše da je beba udahnula plodovu vodu koja je sadržala stolicu, imala nagnječenje mozga, krvarenje ispod moždane opne i upalu bronhija, zbog čega je i preminula

  • 33

Marija Mijailović Milošević iz sela Mozgovo, kod Aleksinca, koja se porodila 25. decembra prošle godine u aleksinačkoj bolnici tvrdi da je njena beba umrla tokom porođaja zbog loše procene ginekologa dr Blagoja Pejkovića, a slučaj je dospeo do Lekarske komore jugoistočne Srbije i Ministarstva zdravlja.

 

- Trudnoća mi je bila do poslednjeg momenta uredna. Ni na kraj pameti mi nije bilo da ću na porođaju doživeti nezamislivu strahotu. Iz glave neću moći da izbrišem sliku svoje mrtvorođene bebe, koju sam videla tog 25. decembra odmah posle porođaja, u 21.30. Dan ranije, dr Blagoje Pejković odlučio je da mi izazove porođaj i priključio me na indukiju. Nisam se porodila tog dana. Narednog dana več popodne trpela sam nepodnošljive bolove, koji su mi izazivali povraćanje - izjavila je nesrećna žena za Alo.

 

Kako ona kaže, uveće oko 19.30, dr Blagoje Pejković odlučio je da je porodi,

 

- Probušio mi je vodenjak. Bila sam isrpljena, gladna i žedna. Beba se zaglavila u karlici. Dr Pejković je počeo da mi pritiska stomak i viče da se napinjem. Nisam imala snage za napon. u 21.30  uveče rodila sam mrtvo dete. Doktor mi je pokazao mrtvu bebu i rekao - Gledaj šta si uradila. Bilo je stravično - priča Marija i dodaje da je u Opštoj bolnici u Aleksincu ostala dva dana, da bi je samoinicijativno napustila.

 

Ona kaže da je doživela i psihičku torturu.

 

Foto: Flickr/Official U.S. Navy Imagery

Foto: Flickr/Official U.S. Navy Imagery

 

- Trpela sam psihičko zlostavljanje medicinskog osoblja, koje me je optuživalo za smrt bebe i zato sam otušla - kaže ona i napominje da je zbog svega tužila dr Pejkovića nadležnom sudu, Sudu časti lekarske komore, ali je prijavila i Ministarstvu zdravlja. S druge strane, dr Blagoje Pejaković negira da je na bilo koji način maltretirao tu porodilju.

 

- Porođaj je tekao normalno. Trudnica je imala sve dobre parametre koje ispitujemo pred svaki porođaj. U momentu izlaska bebe, nije osećala bolove i prestala je da se napinje. Ona više nije mogla da učestvuje u porođaju. Dete je bilo na tri centrimentra od izlaza iz vagine, a tada više nije moguće uraditi hitan carski rez. Molio sam je i terao da se napne. Ona se na više od pola sata isključila iz porođaja i nije bilo nikakave šanse da se nešto uradi. Praksa je da se porodiljama pokaže beba, pa i mrtvorođena, posle afere "krađa beba" - navodi Pejaković.

 

Kako on dodaje, odazvaće se svakom pozivu Lekarske komore, redovnog suda i inspekije Ministarstva zdravlja, jer je i njemu stalo da se dokaže šta se desilo na tom porođaju.

 

U obdukcionom nalazu mrtvorođenčeta stoji da je beba udahnula plodovu vodu koja je sadržala stolicu, imala nagnječenje mozga, krvarenje ispod moždane opne i upalu bronhija, zbog čega je i preminula

 

Iz Lekarske komore kažu da je naložena vanredna unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana STojanovic

    6. februar 2015 | 10:27

    Strasno, neznam koja bi majka izmislila tako nesto, a svi znamo kako bahati mogu da budu zaposleni u nasem zdravstvu.JOs jedna svar koju u ovoj zemlji treba urediti.

  • ...

    6. februar 2015 | 10:14

    Imam jedno dete, porodila sam se carskim rezom i prezivela pakao. Sreca pa smo i dete i ja zivi. Ali zbog svega sto se desilo i ovakvih prica, jezim se sledeceg porodjaja, uprkos tome sto bih volela jos jedno dete. Kad se samo setim da sam nekad zelela cetvoro....

  • Danica Zlatić

    6. februar 2015 | 11:39

    I sama sam nedavno pre nepunih mesec dana imala mrtvorođenog dečaka, druga beba po redu mrtvorođena u osmom mesecu,u Zemunskom porodilištu, niko nije insistirao da vidim dete, pozvali su supruga, i svi su mi pomogli da se oporavim, celo osoblje i prihvatim cinjenicu da se to tako izdešavalo. Ne mogu da verujem da ovo postoji! Znaju li oni koliki bol ta žena trpi sada nakon svega. Nema ništa bolnije od gubitka deteta. I treba da ih tuzi! Niko ovo ne bi izmislio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA