Vlada Srbije usvojila nove mere štednje

Uštede će biti ostvarene preusmeravanjem dela sopstvenih prihoda na opšte prihode budžeta, poručio državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić

  • 0

Vlada Srbije donela je danas program mera štednje koji ima za cilj da smanji budžetski deficit i da ga, uz uštede od 15,7 milijardi dinara, dovede u narednom periodu na nivo predviđen Zakonom o budžetu za 2012, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić.

On je istakao da će uštede biti ostvarene preusmeravanjem dela sopstvenih prihoda na opšte prihode budžeta, što donosi 10,9 milijardi dinara, kao i uštedama na diskrecionim rashodima, što će doneti 4,8 milijardi dinara.

Nikezić je ukazao da je Vlada uvela i ograničenje zaduživanja, pa će garancije umesto 432,5 miliona evra, kako je predviđeno budžetom, biti 120 milion evra, a projektna zaduženja od domaćih kreditora 17,5 miliona evra umesto predviđenih 115 miliona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA