NOVI POKOLJ: Ubijeno 109 pripadnika Boko Harama (VIDEO)

Nigerijska islamistička grupa Boko Haram prvi put je danas izvela napad na susedni Niger gde se na njihovoj meti našao grad Boso

  • 1

Pripadnici vojske Nigera ubili su 109 islamista iz nigerijske grupe Boko Haram koja je danas prvi put izvela napad na svog suseda i na grad Boso, saopštila je vojska Nigera.

U borbama su takođe poginula četvorica vojnika iz Nigera kao i jedan civil, preneo je AFP. Sukoba između vojske Nigera i Boko Harama je bilo i u gradu Difa gde su dva vojnika nestala a 17 ih je ranjeno, saopštio je ministar odbrane Nigera.

Kako je preneo BBC, ovo je drugi napad pripadnika Boko Harama na jednu susednu zemlju, nakon što su u sredu napali i Kamerun.

U napadu na grad Fotokol u Kamerunu islamisti su, kako navode svedoci, ubili najmanje 70 ljudi.

U pobuni koju je pokrenuo Boko Haram život su do sada izgubile hiljade ljudi, a raseljeno je više od milion u proteklih šest godina, podsetio je BBC.

Islamisti Boko Harama kontrolišu veliki deo severoistočne Nigerije, a susedne zemlje su obećale da će poslati vojsku kako bi pomogle u borbi protiv ekstremista Boko Harama koji sada napadaju i svoje susede.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    7. februar 2015 | 03:15

    Treba li vam oruzja?Srbija ima namensku....salji dolare....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA