TRI KROMPIRA PLATIO 3.000 DINARA: Naručio preko interneta fotoaparat, a dobio povrće!

- Pošto ovo nije bio prvi put da kupujem na ovaj način, a dosad nikada nisam bio prevaren, nisam ni proveravao sadržaj paketa. Kasnije, kada sam ga otvorio, imao sam šta i da vidim... - kaže Petar Paunović (62), najnovija žrtva internet prodaje u Srbiji

  • 58

Svilajnčanin Petar Paunović (62) koji je preko sajta "kupujem-prodajem" naručio i platio digitalni fotoaparat, umesto njega je dobio tri krompira i tako postao još jedna od mnogobrojnih žrtava internet prodaje u Srbiji.

- U majskoj poplavi čitavo domaćinstvo mi je poplavljeno. Među alatom i tehnikom stradao mi je fotoaparat koji mi je bio draga uspomena. Na sajtu "kupujem-prodajem" sam nakon duge potrage pronašao identičan aparat i stupio u kontakt sa prodavcem pod nadimkom Šister, koji je navodno iz Gornjeg Milanovca - priča za "Alo" Petar.

On kaže da mu je paket koji je platio 3.000 dinara stigao u sredu.

- Pošto ovo nije bio prvi put da kupujem na ovaj način, a dosad nikada nisam bio prevaren, nisam ni proveravao sadržaj paketa. Kasnije, kada sam ga otvorio, imao sam šta i da vidim... Tri krompira uredno složena i umotana u kesicu, valjda da bi što pre proklijali - kaže Petar osmehujući se.

Foto: flickr/banger1977/npslibrarian Foto: flickr/banger1977/npslibrarian

Iako je slučaj odmah prijavio policiji, Petar se ne nada da će nešto moći da se uradi jer je novac prosleđen post-net uplatnicom.

- Ne kažem da je internet kupovina loša, već samo želim da svi koji nešto kupuju uvek provere sadržaj paketa pre nego što ga plate - objašnjava Petar koji smatra da je ovoga puta platio cenu prevare.

(Telegraf.rs / Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • poruka

    7. februar 2015 | 00:39

    Problem je sto ne daju ovi iz brze poste da se otvori , prvo daj pare pa onda dobijes paket , Ja to stalno njih pitam mogu li da otvorim da vidim sta je dal nism prevaren , oni naglase da dam pare pa cu onda da vdobijem paket ili da ga ne primim , oni u posti svoje znaju a kad dobijes ti se slikaj , O paket mozes da proveris tek kad das pare...

  • Mile kurjak

    7. februar 2015 | 00:22

    Da je sistem jak, da su izvrsna i zakonodavna vlast nekorumpine, ne bi bilo ovakvih jadnih prevara. A kad prodje ovako 1,2,3.,101,102,103...x puta, to pokazuje koliko je sistem truo iznutra.

  • toni

    7. februar 2015 | 00:06

    Da li ti znas sta su pozitivne ocene? To se gleda pre kupovine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA