OČI U OČI: Da li će Putin, Merkel i Oland rešiti ukrajinsku krizu? (FOTO)

Preliminarni rezultati će biti izneti u nedelju, kada će telefonom razgovarati lideri "Normandijskog kvarteta" - Oland, Merkelova, Putin i Porošenko

  • 11

Posle više od pet sati, razgovori lidera Rusije, Nemačke i Francuske završeni su večeras u Moskvi, javile su ruske agencije, pozivajući se na Kremlj, iz kog se najavljuje priprema mogućeg zajedničkog dokumenta o rešavanju krize u koji bi bili uključeni predlozi ruskog i ukrajinskog predsednika, Vladimira Putina i Petra Porošenka.

- Polazeći od predloga koje su formulisali predsednik Francuske Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel, trenutno se zajednički radi na pripremi teksta mogućeg zajedničkog dokumenta za implementaciju dogovora iz Minska, dokumenta koji bi uključivao predloge predsednika Ukrajine i predloga, koje je danas formulisao i dodao predsednik Rusije - rekao je Putinov pres sekretar Dmitrij Peskov.

Peskov je, kako navodi TAS S, rekao da se to radi, kako bi se zatim tekst i predlozi ponudili stranama u sukobu.

Prema rečima Putinovog pres sekretara, nastaviće se sa radom a preliminarni rezultati će biti izneti u nedelju, kada će telefonom razgovarati lideri "Normandijskog kvarteta" - Oland, Merkelova, Putin i Porošenko.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kako je javio AFP, jedan francuski zvaničnik potvrdio je da su razgovori bili konstruktivni i sadržajni i da se priprema plan o implementaciji prethodno postignutog mirovnog sporazuma.

Portparol nemačke kancelarke Štefen Zajbert, takođe, je potvrdio da će biti izrađen dokument za sprovođenje sporazuma iz Minska, javio je Rojters.

Razgovori u Moskvi vođeni su "oči u oči", bez učešća članova delegacija i eksperata, a završeni su iza ponoći po moskovskom vremenu, nakon čega su Merkelova i Oland otišli na aerodrom, navode ruske agencije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Peskov je razgovore lidera Francuske i Nemačke sa predsednikom Rusije nazvao konstruktivnim i sadržajnim, prenela je RIA Novosti.

Evropski lideri doputovali su u Moskvu radi razmatranja rešavanja situacije na istoku Ukrajine, nakon što su u četvrtak boravili u kratkoj poseti Kijevu i razgovarali sa Porošenkom.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    7. februar 2015 | 08:45

    Pa nece iz nekolimo razliga Prvo Putun nije naivan i drugo ovo dvoje su u moskvi zbog svojih interesa a ne interesa mira Ukrajine ili Rusije.

  • Sinisa

    7. februar 2015 | 07:37

    Da Putin stvarno to zeli rat bi prestao odmah. Ovako ce morati nesto da mu ponude u zamenu za slobodu Ukrajine

  • .major. MILAN TEPIC RS.K.

    7. februar 2015 | 14:26

    Nato alijansa kupuje vrijeme da dostavi velike kolicine novog oruzja ukrajini a tada to jest ubrzo krece zestoki rat. Amerika je ljuta sto se tesko dotura oruzje ukrajini jer su njihova skladista toliko puna da neznaju sto da rade pa su nasli pogodno tlo u ukrajini da se vodi bratoubilacki rat. To je oprobani ycenario iz Hrvatske i razbijanje Jugoslavije. Ovo neprolazi kod Putina on je krenuo on neodustaje ako odustane biti ce ponizen i porazen isto kao mi srbi iz RS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA