ZIMA NE STAJE: Još hladnih dana, olujnog vetra i snega!

Danas, drugog dana vikenda oblačno, vetrovito, mestimično sa snegom. Iz hidrometerološkog zavoda Srbije upozoravaju na lokalno stvaranje snežnih nanosa, uz olujni vetar i sneg

  • 3

Nakon snežne mećave koja je ovih dana okovala Srbiju, Hidrometerološki savez najavljuje još padavina u narednih nekoliko dana. Ovo možda jeste vest koja vas neće obradovati, ali je podsetnik na to da zima još uvek nije završena.

U naredna dva sata će biti oblačno, na istoku i krajnjem jugu Srbije suvo, u ostalim krajevima mestimično sa slabim snegom. Na području Beograda takođe će biti oblačno sa slabim snegom koji će provejavati tokom čitavog dana.

Danas, drugog dana vikenda oblačno, vetrovito, mestimično sa snegom. Vetar severozapadni, umeren i jak, povremeno olujni, uz lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Srbiji se od utorka 10. februara očekuju umereni i jaki jutarnji mrazevi sa intenzitetima ispod -15°C na 2 m visine i -20°C u prizemnom sloju vazduha uz pojačan severni vetar. Mrazevi ovakvih intenziteta u nedostatku snežnog pokrivača mogu izazvati oštećenja na osetljivijim prezimljujućim poljoprivrednim kulturama.

Cele nedelje će nas pratiti hladno vreme, a u prestonici će padavine prestati oko srede, mada će i dalje biti jako hladno uz mraz i poledicu.

Iz hidrometerološkog zavoda Srbije upozoravaju na lokalno stvaranje snežnih nanosa, uz olujni vetar i sneg.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na gornjem i donjem toku Južne Morave, na Jablanici, kao i na Ibru vodostaji su iznad upozoravajućih nivoa i biće u manjem porastu naredna 24 časa, a zatim će preći u opadanje.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leijla

    8. februar 2015 | 12:00

    Ako cemo posteno, prave zime nije ni bilo.

  • lav

    8. februar 2015 | 23:30

    Ja ovo nista nisam video ovih dana pa nek ovi meteorolozi pogledaju bar kroz prozor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA