DIKOVIĆ: Srbiji najveća pretnja stiže sa Kosova!

Srbija trenutno nije vojno ugrožena, ali najveće bezbednosne pretnje predstavljaju etnički i religijski ekstremizam, ali i učešće građana sa Balkana u sukobima na Bliskom istoku

  • 16

Najveći i najvažniji politički i bezbednosni izazov za Srbiju je situacija na Kosovu i Metohiji, rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Dikovć za dnevni list Danas.

Srbija trenutno nije vojno ugrožena, ali najveće bezbednosne pretnje predstavljaju etnički i religijski ekstremizam, kao i međunarodna mreža organizovanog kriminala i ilegalne migracije ljudi motivisane ekonomskim, političkim i bezbednosnim problemima.

Rizik takođe predstavlja i učešće građana sa Balkana u sukobima na Bliskom istoku, a teroristički napadi u Francuskoj su pokazali da se bezbednosno okruženje mnogo promenilo, kao i da je moderno društvo dosta ranjivo po pitanju nove i asimetrične pretnje.

(Telegraf.rs / Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oficir

    9. februar 2015 | 06:45

    Doći će nama Kosovo u Beograd I u celu Srbiju vrlo brzo, samo smo mi previše ne zainteresovani...jel se seća neko ubijenih graničara I pripadnika zandarmerije...neka pitaju države te " famozne " evropske unije šta bi oni radili u toj situaciji, al nije ničija do zore gorela pa nece ni njihova...živela Srbija

  • SRS

    9. februar 2015 | 10:29

    Dikoviću kakva je to pretnja iz sopstvene drzave, da vi slučajno niste prodali Kosovo, druze Dikoviću ima li Srbija vojsku, po broju stanovništva mi treba da imamo oko 140.000 vojnika.

  • golub81

    9. februar 2015 | 09:32

    Zasto onda generale prodajete vojnu opremu ako negde tinja??? Svi se naoruzavaju a vi se razoruzavate, o cemu se tu radi???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA