TESLA NA HARVARDU: Srpski naučnici predstavljaju knjigu o velikom naučniku na prestižnom univerzitetu

U uvodenom delu panela Aleksandar Protić, direktor Tesla Memorijalnog Projekta, održaće predavanje o međunarodnoj baštini i filantropiji Nikole Tesle. Nakon predavanja, na panelu će se održati promocija knjige "Nikola Tesla: put mira"

  • 1

Predavanje o Nikoli Tesli, kao i promocija knjige "Nikola Tesla: put mira" održaće se u sredu, 11. februara na Univerzitetu Harvard. Izadavači knjige "Nikola Tesla: put mira" su Tesla Memorijalni Projekat iz Pariza, Energetski inovacioni centar Teslianum iz Beograda i UNESCO Centar za mir iz Vašingtona.

U uvodenom delu panela Aleksandar Protić, direktor Tesla Memorijalnog Projekta, održaće predavanje o međunarodnoj baštini i filantropiji Nikole Tesle. Nakon predavanja, na panelu će se održati promocija knjige "Nikola Tesla: put mira", o čemu će govoriti Mirjana Prljević iz Energetskog inovacionog centra Teslianum, Srđan Pavlović, pomoćnik direktora Tesla Memorijalnog Projekta, Zorica Civrić, više kustos Odseka za energiju Muzeja nauke i tehnike u Beogradu i drugi.

- Specifičnost knjige koju predstavljamo na Harvardu i čiji sam glavni urednik je što osvetljava Teslin doprinos svetskom miru, filantropiji i održivom razvoju, teme koje su gotovo nimalo poznate u vezi Tesle. Takođe, knjiga nije na prodaju, već može samo da se zasluži. Digitalna verzija knjige biće svima besplatno dostupna putem interneta. U knjizi, o Tesli pišu Nobelovci, akademici, eksperti MENSA, UNESKO, čuveni pisci, profesori, studenti i preduzetnici iz različitih zemalja – izjavio je Aleksandar Protić za Telegraf.

Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Protić Foto: Privatna arhiva/ Aleksandar Protić

Tesla Memorijalni Projekat predstavlja obrazovnu inicijativu UNESCO kluba Univerziteta Sorbona, a takođe je član UNESCO Federacije Francuske. Energetski inovativni centar Teslainum nastoji da pomogne regionu Jugoistočne Evrope u ostvarivanju potencijala energetske efikasnisti.

Organizatori događaja su Centar za evropske studije Univerziteta Harvard i Harvardovo Južnoslovensko društvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA