Crkva ostaje bez državnog zemljišta!

Crkve će ostati bez oko 720 hektara državnog zemljišta u Subotici koje im je ranije ustupljeno do okončanja procesa restitucije

  • 7

Crkve će ostati bez oko 720 hektara državnog zemljišta u Subotici koje im je ranije ustupljeno do okončanja procesa restitucije. Ovo je najavio član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac.

 

On je rekao novinarima da je Apelacioni sud obavezao Skupštinu grada da stavi van snage Odluku po kojoj je to zemljište ustupljeno i to će se po njegovim rečima i desiti već na narednoj sednici Skupštine.

 

- Sad više nemamo izbora. Na sledećoj skupštini će se naći na dnevnom redu ta čuvena odluka iz 2007. godine, odnosno njeno stavljanje van snage i da te površine ponovo pređu u vlasništvo države, odnosno da se izdaju na licitacijama – rekao je Ostrogonac.

 

On očekuje da će se to zemljište naći na licitacijama od jeseni, pošto su te površine već zasejane.

 

Foto: Wikimedia / MongeNajera

Foto: Wikimedia / MongeNajera

 

- Mi ćemo morati sada da izađemo sa inspektorkom da to konstatuje, nakon toga ćemo onim ljudima koji su zasejali ponudi vansudsko poravnanje i ako to budu platili oni će morati da obrade tu zemlju – dodao je Ostrogonac.

 

Tih 720 hektara zemljišta oko dve godine je predmet spora na relaciji lokalna samouprava – crkve - poljoprivrednici – Ministarstvo poljoprivrede.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prf

    9. februar 2015 | 16:35

    Sta ce crkvi zemlja crkva se po sifri delatnosti ne bavi poljoprivredom...crkva kao rganizacija_firma se bavi propovedima a ne arondacijom

  • boro

    9. februar 2015 | 18:29

    da ima države i crkva bi plaćala porez . svaki pop mora imati fiskalnu kasu , a ne samo u svoj đžep i naravno porez na imovinu .

  • Kikiriki

    9. februar 2015 | 17:58

    A i zasto bi se znojili u polju, kad im ovako neprestano "kaplje", zive bolje od svih. Kada bi radili zemlju morali bi i porez da placaju, a nisu navikli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA