SKANDAL NAD SKANDALIMA: Hrvatska odlikovala ratnog zločinca!

Zahvalivši na odlikovanju koje mu je uručio Ivo Josipović, član ratnog Predsedništva BiH Ejup Ganić je Srbiju optužio da je "rušitelj Jugoslavije" i "okupator BiH", te rekao da se ne oseća sigurnim da putuje u Srbiju

Odlazeći predsednik Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je danas člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića, kojeg Srbija traži zbog ratnih zločina.

Uručujući odlikovanje Ganiću, Josipović je rekao: "Srećan sam i sada kada poslednji put uručujem odlikovanje vama koji ste ih zaslužili".

Zahvalivši na odlikovanju, Ganić je Srbiju optužio da je "rušitelj Jugoslavije" i "okupator BiH", te rekao da se ne oseća sigurnim da putuje u Srbiju.

On smatra da je Srbija i dalje "glavni problem Balkana" i dodao da podržava Hrvatsku da uslovi ulazak Srbije u EU.

- Ovo odlikovanje znači mi puno. Ja sam podržao razvoj Hrvatske, njegovu legitimnu odbranu, kada su topovi s jednog broda bivše JNA gađali sistematski svaki hotel u Dubrovniku. Tada sam na CNN-u rekao, ako međunarodna zajednica sada ne reaguje neće biti dobro. Naša granica je dugačka hiljadama kilometara, naše veze su jake, bošnjačka zajednica je jaka i sada je jasno da je pravda došla na svoje. Nema više turbulencija među nama. Mi sledimo Hrvatsku koja je članica EU - rekao je Ganić, prenela je TV N1.

Srbija je protiv Ganića podigla optužnicu za ratne zločine jer ga krivi za smrt najmanje 18 vojnika u napadu na kolonu JNA 2. i 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар Џунић

    9. februar 2015 | 16:36

    Како то Срби руше Југославију, тако што Хрвати полазе Устав сосптвене Републике и избаце Србе како конститутиван народ, без кога не би могли да изгласају одцепљење. Исто тако у БиХ урадила је хрватско-муслиманска федерација. Нема ту ништа чудно. Хвата ћемо се за вратове изгледами још много пута у будућности.

  • Nikola

    9. februar 2015 | 17:38

    On su I Hitlera pozdravljali kao oslobodioca.

  • Maja

    9. februar 2015 | 17:05

    Haha jos jedan smesni gaf,smesni su kao bioskop,Yugoslavija ispada kriva za sve,a ko je poceo rat prvi,govorim iz iskustva za Sarajevo Muslimani,kad blizu Sarajeva su zapucali u martu 92 na jedne svatove,JNA su se trudili da Yuga ostane citava,a gde su bili postavljeni prvi snajperisti pa na Ekonomskoj skoli Hasan Brkic,i ko ih je postavio Muslimani jel je skola bila na njihovoj teritoriji,mozda su i nas ucenike hteli smaknuti,zaista smesno i tuzno u isti mah,zalosno a niko nikad tog krivca nije kasnio,,,i sta vise reci za Muslimane i Hrvate,a toliko zla su naneli Yugi i Srbima,a Srbi opet ispali najgori i najvise ispastaju,,,stvarno to samo moze kod nas na Balkanu da se desi,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA