TAJNA VEZA SEVERINE I PREMIJERA: Ovako je pevačicu spasio dugova!

Ovo je dokaz da iako zarađujete 10.000 evra i imate dva stana u posedu, ništa nije tako sigurno kao što se čini

  • 14

Socijalnu osjetljivost Vlada hrvatskog premijera Zorana Milanovića pokazala je i prema Severini Vučković koja se nedavno odmarala u Dubaiju, i koja po nastupu zarađuje oko 10.000 evra, a kojoj je sada odlukom o fiksiranju švajcarskog franka Vlada pomogla da odahne od "dužničkog ropstva".

Naime, kako je portal Index saznao, pevačica je 2003. u Hipo banci digla kredit od 372,600 švajcarskih franaka za kupovinu stana u Splitu. Radi se o stanu na Žnjanu, uz more, od 162 kvadrata, koji ima tri spavaće sobe, boravak i trpezariju, dva kupatila i terasu.

Krediti u "švajcarcima" su se u bankama pojavili baš te godine, a Hipo banka je u početku čak nudila izuzetno povoljnu kamatu od 3,99 posto. Osim stana u Splitu, Severina ima i stan u Zagrebu.

Inex je pokušao od Severine da sazna na koliko je godina digla kredit i koliko se njoj povećala rata, i kako je vodila bitku sa rastom franka i kamata kroz sve ove godine, ali njen menadžer je novinarki besno poručio da će je tužiti i da je to Severinina privatna stvar.

Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

Milanovića nije briga za što je kredit i koji je iznos - kurs je fiksiran i za one koji imaju pet stanova.

Hrvatski sabor je nedavno izmenio Zakon o potrošačkom kreditiranju kojim se kurs švajcarskog franka fiksira na 6,39 kuna na godinu dana, a prihvaćen je i Vladin amandman po kojem se to odnosi na sve potrošačke kredite u francima, nezavisno o iznosu i vrsti. Tako će na kraju građani iz svog džepa finansirati brojne dužnike u francima pa čak i bogataše.

Izvorno je, naime, bilo zamišljeno da se kurs fiksira samo za kredite manje od milion kuna. Ali, Vlada je na koncu ipak podlegla pred pritiskom Udruženja Franak i dela javnosti pa je na vanrednoj telefonskoj sednici donela amandman kojim se kurs fiksira za baš sve kredite u francima.

Foto: Instagram/severina Foto: Instagram/severina

Takođe, Vladi je potpuno nebitno je li nekretnina za koju su građani digli kredit jedina koju imaju ili se radi o drugoj ili trećoj nekretnini.

Severina godinama već otvoreno podržava SDP. Za Ivu Josipovića je otvoreno navijala u kampanji za predsednika, a sada već bivši predsednik je sedeo i u prvom redu njenog nedavnog koncerta u zagrebačkom Lisinskom pored njenog sina.

- Dobro uvek pobeđuje na kraju. #mojpredsjednik - pisala je na svojim društvenim mrežama Severina, objavljujući fotografije s Josipovićem.

Foto: Youtube/UciteljiceOfficial Foto: Youtube/UciteljiceOfficial

S premijerom Milanovićem balkanska "zvezda" je takođe na "istoj liniji": zajedno su podržali referendum protiv izmena Zakona o radu, a svojevremeno ga je opisala kao hrvatskog najlepšeg političara. Pomagala je Severina Milanoviću i u rušenju bivše, HDZ-ove vlasti ismevajući Jadranku Kosor tako što je nosila bedž s brojem nezaposlenih.

(Telegraf.rs / Izvor:index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA