KOJI JE OVO BEZOBRAZLUK: Direktori uzeli kredit za preduzeće, a milione troše u kafani!

Kada se izračunaju ukupne cene menija računica pokazuje da su im tenderom omogućena čak 234 odlaska u restoran. Na ručkove bi se išlo svakog radnog dana, a sve to će koštati nešto manje od polovine dobiti ovog preduzeća iz 2013. i jednako profitu iz 2012. godine

  • 7

Dok Vlada štedi na javnom sektoru i na penzionerima, direktor Nacionalnog parka "Tara" Boban Tomić i njegovi saradnici tokom cele 2015. godine ručavaće pastrmku, jagnjetinu, vešalice. Menadžeri ovog javnog preduzeća imaće na meniju i baklave, palačinke sa vinom po izboru, a sve to po restoranima u Bajinoj Bašti, na Tari i na Kaluđerskim barama.

Kada se izračunaju ukupne cene menija računica pokazuje da su im tenderom omogućena čak 234 odlaska u restoran. Na ručkove bi se išlo svakog radnog dana, a sve to će koštati nešto manje od polovine dobiti ovog preduzeća iz 2013. i jednako profitu iz 2012. godine.

Dok su tražili restoranske usluge, priznali su da imaju finasijskih problema i jedanaest dana nakon pripreme kokursa za ručavanje raspisali su tender za kredit za održavanje tekuće likvidnosti. Reč je o jednogodišnjem kreditu od deset miliona dinara. Cena ovih kredita u poslovnim bankama kreće se i iznad 10 odsto godišnje.

Zamenik direktora Ljubomir Rajaković ne osporava ni jednu ni drugu nabavku, i kaže da preduzeće ima specifičnu delatnost i da njegovi menadžeri ručavaju sa svojim poslovnim partnerima.

Foto: Promo Foto: Promo

- Direktor i rukovodioci sastaju se sa različitim delegacijama. Ima tu više izvođača i saradnika - rekao je Rajaković za "Blic".

On dodaje da su kredit za likvidnost uzeli da premoste težak početak godine.

- Imamo mi novca, ali neujednačeno. Nezgodno je preko zime kada zbog snega ne možemo da izvlačimo drvo i pravimo profit. Kasnije imamo i višak sredstava - ocenio je Rajaković i dodao da se finansiraju i iz sopstvenih aktivnosti, ali i da preeduzeće dobija "određene subvencije od države".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA