CNN rekao za ukrajinsku vojsku da je proamerička (FOTO) (VIDEO)

Na ekranu je tokom emisije CNN u ponedeljak posvećene razgovorima američkog predsednika Baraka Obame i nemačke kancelarke Angele Merkel o rešenjima ukrajinske krize bila ispisana vest "Obama namerava da naoruža proameričke trupe"

  • 17

Društvene mreže prepune su komentara nakon što je CNN ukrajinsku vojsku koja se bori na jugoistoku Ukrajine nazvao "proameričkim snagama".

Iz tog razloga CNN je uputio izvinjenje povodom ovog nesporazuma koji je, pretpostavlja se, nenamerno nastao prilikom izveštavanja njihove voditeljke.

Na ekranu je, tokom emisije CNN posvećene razgovorima američkog predsednika Baraka Obame i nemačke kancelarke Angele Merkel o rešenjima ukrajinske krize, bila ispisana vest "Obama namerava da naoruža proameričke trupe".

Komentari na društvenim mrežama nazvali su to Frojdovom omaškom, tvrdeći da su "maske pale" odnosno da je otkrivena prava agenda koja stoji iza konflikta u Ukrajini.

Jedna osoba je prokomentarisala da je to "najgluplja stvar" koju je "danas videla".

VAŠINGTON RAZMATRA MOGUĆNOST SLANJA NAORUŽANJA UKRAJINSKOJ VOJSCI

Zvanični Kijev i Zapad optužuju Moskvu da snabdeva proruske snage sa opremom i borcima da se bore protiv ukrajinske vojske na istoku zemlje, što Rusija negira, navodeći da za takve izjave nemaju dokaze.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski konflikt započeo je u aprilu prošle godine, kada je Kijev poslao regularnu vojsku i dobrovoljce u jugoistočne regione Donjeck i Lugansk, pošto su proruski aktivisti odbili da priznaju kijevske vlasti, navela je Raša tudej.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u ukrajinskom sukobu do sada je poginulo 5.300 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug, rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA