I DALJE RATUJEMO: Hrvati na strani Ukrajine, Srbija pruža podršku pravoslavnom savezniku!

- Hrvati i Srbi, neprijatelji tokom ratova 90-ih godina, otvorili su novi front u Ukrajini gde nastavljaju svoju borbu - navedeno je u ovom španskom listu

  • 17

La Vanguardia je jedan od najčitanijih španskih dnevnih listova sa sedištem u Barseloni koji je napravio osvrt ka Hrvatima i Srbima kao doborovoljcima u neredima u Ukrajini.

- Hrvati i Srbi, neprijatelji tokom ratova 90-ih godina, otvorili su novi front u Ukrajini gde nastavljaju svoju borbu - navedeno je u ovoj novini.

Oni napominju da je Hrvatska na strani Ukrajine, a da Rusiju vidi kao agresora. Za razliku od njih, Srbija odlazi tamo da se bori uz svoje tradicionalne pravoslavne saveznike Ruse, protivnike NATO, koji su im tokom rata u Jugoslaviji pomagali.

- Hrvatski i srpski dobrovoljci premeštaju svoje neprijateljstvo u Ukrajinu - istaknuto je u naslovu teksta.

Španski ministar Hose Manuel Garsija-Margalo je naglasio da je cela zemlja protiv naoružanja Ukrajine jer daje priliku za "mir, dijalog i pregovore".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, Vesna Pusić, je potvrdila da u Ukrajni ima nekolicina hrvatskih državljana koji se bore pri redovnoj ukrajinskoj vojsci.

Za razliku od Evropske unije koja se opire slanju vojske u Ukrajnu, sa svih strana raste broj dobrovoljaca iz različitih zemalja kao što su Španija, Francuska, Poljska, Švedska, Srbija, Hrvatska...

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Motivi su svima različiti, a oni koji ne odlaze zbog novca nego ideala, motive nalaze u ratu u bivšoj Jugoslaviji i građanskom ratu u Španiji (1936-1939).

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    11. februar 2015 | 14:25

    Evo Azov pred unistenjem, nema vise te price.

  • mrSale71

    11. februar 2015 | 14:31

    Ne ratuju Srbi i Hrvati nego budale iz jedne i druge drzave!!!

  • JoB

    11. februar 2015 | 14:37

    Sta ce saka jada u Ukrajinu. To je njhov " promodzbeni program", da zavrede paznju kod Nato saveznika. Kako to da su posli bez Tomsona? Kad cuju rusi da su dosli rvati s mesta ce napustiti polozaje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA