Brutalno ubijena tri studenta muslimana u Severnoj Karolini! (FOTO) (VIDEO)

Napadač je optužen za prvostepeno ubistvo po tri tačke optužnice i nalazi se u zatvoru u Daramu

  • 6

Policija je uhapsila napadača koji je pucao i usmrtio trojicu studenata muslimana, uključujući muža i ženu, u univerzitetskom gradu Čapel Hilu u Severnoj Karolini, javili su danas američki mediji.

Dugogodišnji spor između suseda oko mesta za parkiranje bio je povod za ubistvo tri člana jedne muslimanske porodice u blizini Univerziteta Severne Karoline, saopštila je policija.

Muslimanske grupe za ljudska prava izrazile su međutim bojazni u vezi motiva i zatražile od vlasti da se pozabave spekulacijama, iznetim na društvenim mrežama, da iza ubistva stoje antimuslimanske predrasude, preneo je AP.

- Na osnovu brutalne prirode ovog zločina...verske odeće dveju žrtava, i antimuslimanske retorike koja je u porastu u američkom društvu, pozivamo državne i savezne snage reda da se brzo pozabave spekulacijama o mogućem motivu predrasude u ovom slučaju - rekao je Nihad Avad iz Saveta za američko-islamske odnose.

Napadač, identifikovan kao Kreg Stiven Hiks (46), optužen je za prvostepeno ubistvo po tri tačke optužnice i nalazi se u zatvoru u Daramu, prenela je agencija AFP.

Žrtve su idenfifikovane kao stanovnici Čapel Hila Deah Šadi Barakat (23), njegova supruga Jusor Abu-Salha (21) i njena sestra Razan Abu Salha (19) iz Ralija.

Barakat je bio student druge godine stomatologije u Čapel Hilu, a njegova supruga je trebalo na jesen da započne, takođe, studije stomatologije.

Foto:AP/Tanjug Foto:AP/Tanjug

Razan Abu Salha je bila student Državnog univerziteta Severne Karoline.

Policija nije, zasad, otkrila motiv tog napada.

- Ovo je vrlo miran kraj. Imamo puno diplomaca, studenata i njihovih obitelji. Ovakav zločin predstavlja pravi šok za nas - rekla je stanovnica Betani Boring.

Pogledajte video:

Youtube/Associated Press

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    11. februar 2015 | 19:28

    Pocinju da zakuvavaju I kod sebe, da bi se otarasili muslimana koje su uvezli kao jeftinu radnu snagu pre 20 god! Sad im vise netrebaju, nije ovo slucajnost!

  • Mama

    11. februar 2015 | 23:47

    Americki sajko. Nacionalista i sovinista. Amerika ih je puna.

  • Bulbulderac

    11. februar 2015 | 22:08

    Zahuktava se verski rat na svetskom nivou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA