JEZIV ZAKON: Devojčice moraju da dokažu da su nevine da bi završile školu!

Ovakva odluka je sprovedena na području istočne Jave u Indoneziji kako bi primorali devojke da diplomiraju samo ukoliko dokažu da nisu stupile u seksualni odnos

  • 9

Novi uslov da srednjoškolke u Indoneziji moraju da prođu test nevinosti kako bi im škola dozvolila da diplomiraju uzburkala je javnost i našla se na meti žestokih kritika od strane muslimanskih lidera.

Odluka je sprovedena u Jemberu na području istočne Jave u Indoneziji kako bi primorali devojke da diplomiraju ukoliko dokažu da nisu stupile u seksualni odnos.

Međutim, ovaj predlog su osudili mnogi muslimanski lideri koji su izjavili da na ovaj način diskriminišu devojke, pa se od njega na kraju odustalo.

Indonezija je zemlja sa najvećim brojem muslimanske populacije koja visoko vrednuje nevinost kod devojaka. Prošle godine zvaničnici su objavili da sve žene koje žele da pristupe vojsci ili policiji moraju da se podvrgnu testu nevinosti u sklopu redovnog zdravstvenog pregleda.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Mi ne možemo da testiramo muškarce, ali barem ovim predlogom možemo zaplašiti devojke - izjavili su iz opštinskog veća u Jemenu.

Međutim, ovaj srednjoškolski predlog je naišao na oštre kritike zbog toga što je u suprotnosti sa islamskim učenjem. Takođe, oni žele da se uputi izvinjenje svim ženama i devojkama širom Indonezije.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA