Poljoprivrednici radikalizovali protest: Putevi u Vojvodini blokirani!

Neprohodni putevi Beograd- Zrenjanin kod mosta na Tamišu, Zrenjanin- Novi Sad kod Žablja, Novi Sad- Inđija, Pančevo ka Jabuci, Opovu, Zrenjaninu. Blokiran i stari subotički put kod Novog Sada i pravac Novi Sad- Bečej

  • 2

Tokom noći radikalizovan je protest poljoprivrednika koji su nezadovoljni vladinom agrarnom politikom i blokiran je most na Tamišu na izlazu iz centra Pančeva, dok je novi put ka Beogradu za sada prohodan.

Trenutno su neprohodni putevi od Pančeva prema Jabuci, Kačerevu, Opovu i Zenjaninu gde su poljoprivrednici dovezli više od 40 traktora. Propustili su samo jedna ambulantna kola, dok su jednu ženu advokata, koja je krenula na suđenje u Kovačici, vratli. Na tom mestu prisutna je i saobraćajna policija, koja je napravila kordon, kao i jedan policijski autobus.

Na velikom broju mesta u Vojvodini, uglavnom na ulazu u gradove, policija blokirala puteve, ne dozvoljavajući traktorima da nastave u četvrtak započetu protestnu vožnju prema zgradi republičke Vlade, gde su želeli da neposredno saopšte nadležnima svoje zahteve. Blokiran je stari subotički put na ulazu u Novi Sad kao i putni pravac iz Novog Sada prema Bečeju preko Temerina, gde se stvaraju kolone kamiona i putničkih vozila, koje potom policija preusmerava na autoput Beograd-Subotica i druge alternativne pravce.

Blokirani su putevi Beograd - Zrenjanin kod mosta na Tamišu, gde se propuštaju cisterne sa gorivom i mlekom, putni pravac Zrenjanin - Novi Sad kod mosta na Žablju, putni pravac prema Novom Sadu kod Inđije i putni pravac M27 Novi Sad - Zrenjanin kod mosta na Žablju.

Traktori stoje pored puta na pravcu M22 Novi Sad - Srbobran, R 123 Novi Sad - Beočin, Kovilj - Šajkaš kod Koviljske petlje, R110 Titel - Perlez kod mosta na Tisi i Novi Sad - Bačka Palanka.

Most u Pančevu je blokiran tako što je policija na prilazu mostu postavila kamion kako bi sprečila poljoprivrednike da traktorima nastave ka Beogradu. Paori iz opštine Kovačica uspeli su, sa oko 200 traktora noćas da stignu, poljskim putevima, do centra Pančeva i izlaza iz grada, gde ih je zaustvaila policija.

Prema rečima organizatora, očekuje se da im se tokom prepodneva pridruže paori iz Omoljice, Ivanova i drugih sela u okolini Pančeva, što znači da bi moglo doći do blokade novog puta ka Beogradu.

Policija je rasporedila jake policijske snage na novom putu od Pančeva ka Beogradu, kao i na svim alternativnim prilazima, pa se zasada saobraćaj nesmetano odvija. Policija je na svakoj raskrsnici u Pančevu rasporedila svoje snage, čak je to i slučaj na poljskim putevima kojima se može uključiti na novi put iz Pančeva ka Beogradu.

Na prilasku Pančevačkom mostu, kod benzinske stanice "Elp" na Pančevačkom putu, parkirani su bager i dva kamiona bez tablica koji imaju zadatak da zaustave protestante ukoliko se probiju i krenu ka Beogradu.

Milan Piperski, poljoprivrednik iz sela Sakule kod Zrenjanina, kaže za Telegraf.rs da je paore dodatno iznerviralo to što ih je policija blokirala na putevima i što je ministar poljoprivrede Dušan Petrović, kako je rekao, prema njima bio potpuno nekorektan.

- Ministar Petrović na razgovorima sa nama delovao je potpuno nezainteresovano i totalno se nekorektno ponašao prema nama. Policija je sve blokirala, čak i poljske puteve, ali mi nastavljamo borbu za naša prava - kaže on.

Na teritoriji Pančeva blokirani su lokalni putevi Pančevo - Beograd kod mosta na Tamišu, putni pravac M24 Pančevo - Kovačica kod raskrsnice za Opovo, lokalni put Opovo- Japanski cvet kod mosta na Tamišu, kao i regionalni put Baranda - Čenta.

Blokirani su putevi Beograd - Zrenjanin kod mosta na Tamišu, gde se propuštaju cisterne sa gorivom i mlekom, putni pravac Zrenjanin - Novi Sad kod mosta na Žablju, putni pravac prema Novom Sadu kod Inđije i putni pravac M27 Novi Sad - Zrenjanin kod mosta na Žablju.

Traktori stoje pored puta na pravcu M22 Novi Sad - Srbobran, R 123 Novi Sad - Beočin, Kovilj - Šajkaš kod Koviljske petlje, R110 Titel - Perlez kod mosta na Tisi i Novi Sad - Bačka Palanka.

(D.Z/ D.P)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebitno

    30. mart 2012 | 21:57

    Zašto se seljaci bore za svoja prava sjebavajući sve ostale. idite u skupštinu traktorima, nemojte smarati po ulicama!!!!! Ako se uskoro ne sklone radikalizovaće se reakcija popizdelih građana!!!

  • Stefan Aleksic

    30. mart 2012 | 19:00

    radikalizovan protest od sutra i u branicevskom regionu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA