LAŽU, MOJ SIN SE NIJE UBIO U RUSIJI: Potresna ispovest oca gastarbajtera

Jovan Sekulić (35), koji je preko firme "Velestroj" 2011. otišao u ruski grad Habarovsk da radi, navodno je pronađen obešen u šumi, ali u obdukcionom nalazu njegov otac kaže da piše da nije ustanovljen razlog smrti, dok postoji još čitav niz drugih nelogičnosti

  • 4

Zoran Sekulić iz Valjeva, čiji je sin Jovan (35), radnik "Velestroja" koji je 2011. godine nastradao u ruskom gradu Habarovska, več četiri godine pokušava da dođe do istine i sazna pravi razlog zbog kojeg je njegov sin nastradao, ali odgovora nema. Njemu su rekli da je izvršio samoubistvo, ali u patološkom nalazu stoji da razlog smrti nije ustanovljen.

- Trebalo je da ga živog dočekam kući 5. avgusta, dva dana pre toga su mi javili da je izvršio samoubistvo, a iz firme su mi rekli da se obesio u obližnjoj šumi. Nisam mogao ništa drugo sem da se pomirim s tim i čekao sam četiri dana njegovo telo da se prenese, a istinu sam otkrio sasvim slučajno, dan pred sahranu, kada sam pogledao patološki nalaz - kaže Zoran za Naše Novine i objašnjava:

- U njemu stoji da je urađen na sudskoj medicini u Habarovsku, a za uzrok piše da nije ustanovljen. Ako se on ubio, zašto to ne piše na obdukcionom nalazu?

Od tog momenta traje njegova bitka za istinom. Zoran se raspitivao kod Jovanovih kolega, ali niko ništa nije video, već su čuli samo ono što je i ocu rečeno.

- Tog dana je nakon doručka trebalo da krene na gradilište, ali se izdvojio, otišao i obesio u šumi. Ipak, ja policijski izveštaj nisam dobio, niti je u nalazu obducenta navedeno vreme, mesto i uzrok smrti. Pojedini radnici su mi rekli da su posle nesreće tri policajca šetala gradilištem. Pokušao sam i sam da se zaposlim u "Velestroju" da bih saznao pravu istinu, ali me nisu primili - priča Zoran svoju tužnu priču.

Foto: sxc.hu/spekulator Foto: sxc.hu/spekulator

Da postoji nekoliko nelogičnosti u čitvom slučaju, dokazuje i "oproštajno" pismo koje je Jovan poslao svojoj porodici.

- Ono je napisano 4. avgusta, a Jovan se navodno obesio dan ranije. Kako je to moguće? U njemu mi se obraća sa "matori", a tako me nikada nije zvao, već "ćale". Ono čak nije ni presavijeno, što takođe nije moguće - kazao je nesrećni otac.

Do istine je pokušao da dođe i na mnogo drugih načina, ali je svaki put naišao na zatvorena vrata.

Jovan Sekulić je u Rusiji bio dva puta. Na gradilištu u blizini Habarovska je obavljao poslove molera preko firme "Velestroj". Nije imao razloga da podigne ruku na sebe jer ga je kući čekalo dete, a u SMS poruci koju je roditeljima poslao pre nego što je pronađen mrtav je napisao da se raduje povratku u Srbiju.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA