HEROIN U FEFERONAMA: Evo kako robijaši u srpskim zatvorima švercuju drogu!

Prilikom pretresa paketa namenjenog jednom osuđeniku, pripadnici službe za obezbeđenje Kazneno-popravnog zavoda u Nišu pronašli su 20,7 grama čistog heroina. Droga je bila sakrivena u poklopcu od tegle sa medom, koji je imao duplo dno

  • 7

Maštovitost robijaša da se domognu droge nema granica što dokazuju i najnoviji slučajevi zabeleženi u Nišu. Jednom zatvoreniku nedavno su majka i sestra pokušale da doture paketić koji je on zatim sakrio u anus. Na njegovu žalost, kamere za nadzor zabeležile su da je nešto stavio u pantalone, pa su lekari Kliničkog centra u Nišu iz njegovog anusa izvadili paketić sa tri tablete narkotika.

Kako pišu "Večernje novosti", za poslednjih šest meseci to je sedmi put da su zatvorenici pokušali da unesu narkotike putem skrivanja u telesnim šuljinama.

- Rekorder je jedan osuđenik koji je pre nekoliko meseci pokušao da sakrije čak 97 nedozvoljenih tableta - kaže izvor blizak istrazi.

Prilikom pretresa paketa namenjenog jednom osuđeniku, pripadnici službe za obezbeđenje Kazneno-popravnog zavoda u Nišu pronašli su 20,7 grama čistog heroina. Droga je bila sakrivena u poklopcu od tegle sa medom, koji je imao duplo dno. Interesantno je i da zatvorenik kome je taj paket namenjen nije pčekivao nikakvu pošiljku.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Jedan zatvorenik roske nacionalnosti je svojevremeno u pismu svojim najbližima, napisanom na romskom jeziku, tražio da mu donesu sarme i paprike u paketu, a da u njih ubace neku tabletu za smirenje. Obezbeđenje je prevelo pismo i poslalo ga na naznačenu adresu, pa je pošiljka koja je stigla odmah oduzeta.

Ljudi su pokušavali da narkotike unesu i u karamelama, sendvičima i bananama, cigretama, pa čak i u tubi paste za brijanje, koja se neprimetno otvori sa zadnje strane i ponovo zatvori nakon ubacivanja paketića s drogom. U teglama džema i ajvara kriju se psihoaktivne ampule, a marihuana u koricama knjige.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bebica

    14. februar 2015 | 00:03

    Strašno! Ali eeej, majka i sestra mu "doturaju" tabletice?!

  • Fido super paas

    14. februar 2015 | 07:16

    Pustite ljude nek se drogiraju

  • PK

    14. februar 2015 | 03:52

    Ništa cudno, previše je korumpiranih strazara, cast izuzecima ... Preče su im spletke , nego saradnja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA