Da li će policija uhapsiti sve Srbe koji su se borili u Ukrajini?

Izmenama krivičnog zakona za ratovanje u stranim zemljama predviđena je zatvorska kazna do 10 godina

  • 53

Srpski "psi rata" koji se u Ukrajini bore na strani proruskih snaga ostaće bez posla kada od sutra, 15. februara, stupi primirje na snagu u Ukrajini. Kada se budu vratili u Srbiju, njih 70 će čekati zatvorska kazna, pišu beogradski mediji.

Izmenama krivičnog zakona za ratovanje u stranim zemljama predviđena je robija do 10 godina.

- Svi koji su učestvovali u sukobima u Ukrajini, ako se vrate u zemlju biće odmah uhapšeni - naglašavaju u MUP za jedan srpski medij.

Novinar Radomir Počuča ratuje u Ukrajini od početka septembra prošle godine gde se predstavlja kao ratnik Grizli.

- Ne plašim se nikog do Boga i sebe. Istina je uvek bila moj štit i moj mač, moral i tradicionalne vrednosti su moje vodilje. Naravno da ću se vratiti u Srbiju kad za to dođe vreme, jer su moje srce, moja duša i moj život u Srbiji - rekao je i dodao da njegov povratak zavisi od toga da li će primirje biti ispoštovano.

U Bezbedonosno-informativnoj agenciji su rekli da prate situaciju ali da nemaju informacije o povratku srpskih dobrovoljaca iz Ukrajine.

Printskrin: Youtube / Диванные войска России Printskrin: Youtube / Диванные войска России

- Prema podacima koje imamo u Ukrajini ratuje 70 srpskih državljana. U stalnom smo kontaktu sa kolegama iz zemlje i drugih stranih službi. Agencija će preduzeti sve mere i radnje iz svog delokruga rada u skladu sa zakonom. Međutim, to je prvenstveno u nadležnosti MUP i Republičkog javnog tužilaštva - istakli su.

Inače, prema nepotvrđenim informacijama iz Ukrajine, srpski "psi rata" su zarađivali četiri dolara na sat, što je oko 1.000 dolara mesečno. Neki od njih su se hvalili i većim zaradama od čak 10.000 dolara.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gvozden Martinovic

    14. februar 2015 | 14:00

    Imaji direktnu zastitu Ruske drzave i Fsb. Gatantujem da nece smeti nijednog da uhapse.

  • Obilic

    14. februar 2015 | 15:31

    Bice tako svim srbima da se sudi a od hrvata ce napraviti heroje Tako se to uradili po drugom svetskom svi srbi cetnici na sud a ustase odlikovali Pa hag. Samo srbi se nekom pravdaju. Kome?

  • --.major. MILAN TEPIC RS.K.

    14. februar 2015 | 18:18

    Oni su gradjani republike. Srbije cinili su pravednu stvar pomagali su pravoslavni narod u ukrajini nisu dozvolili da ovi bjelosvjetski kriminalci ubijaju nasu bracu pravoslavce. Zar su rusi malo dali za oslobadjanje beograda znateli koliko si oni polozili svojih zivota za mir i oslobadjanje srbije. Kada Hrvatska i europa svoje istomisljenike bude privela pravdi onda neka i nasi srbi budu privedeni pravdi. Zar je grijeh braniti svoj narod od fasista a culi ste kako milanovic velica svoje dobrovoljce koji se bore u ukraini na strani fasista. Smatram da nase pravosudje ima pametnija posla da radi a da ove ljude puste na miru. Evropi je cilj da kod nas proizvode nemire , mrznju, i nezadovoljstvo e to nije slucaj sa hrvatima. Daj narode nezivi se od tih bjelosvjetskih hostaplera ponovo prave razdor medju srbima. Narode pamet u glavu dodjimo sebi nama se sprema crni petak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA