SKANDAL U HRVATSKOJ: Opljačkana i razlupana srpska crkva!

U hram je provaljeno sinoć, a obijanjem bočnih vrata na hramu pričinjena je veća materijalna šteta

  • 45

Nepoznati vandali provalili su u pravoslavni Saborni hram Svetog Nikolaja u Karlovcu i oskrnavili oltar, bogoslužbene predmete i knjige, saopšteno je danas iz Eparhije gornjokarlovačke.

U hram je provaljeno sinoć, a obijanjem bočnih vrata na hramu pričinjena je veća materijalna šteta.

Nepoznati vandali su u unutrašnjosti crkve oskrnavili oltar, bogoslužbene predmete i knjige, te ih ispreturali i pobacali po hramu, navodi se u eparhijskom saopštenju.

Od crkvenog inventara iz hrama su odneseni svi krstovi, polomljene su ripide i oštećen je pribor za krštenje.

- Po ko zna koji put ovakve nemile scene ponavljaju se iz godine u godinu nad pravoslavnim svetinjama Eparhije gornjokarlovačke. Poslednji zabeležen slučaj čiji počinioci nisu otkriveni dogodio se krajem prošle godine, kada su još uvek nepoznati vandali ispisali pogrdne i preteće grafite na zidovima ove karlovačke svetinje - ističu u Eparhiji gonjokarlovačkoj, u Hrvatskoj.

Svojim necivilizovanim zlodelima, kako se navodi, počinioci žele da pokažu da i dalje među nekolicinom postoji mržnja i netolerancija prema pravoslavnim svetinjama i žiteljima ovog kraja.

Ovaj događaj je prijavljen nadležnoj policijskoj upravi, čiji su službenici obavili uviđaj.

- Nadamo se da će se jednom za svagda ovakvim događajima stati na kraj. Nakon mnogih godina ukazivanja na slična dešavanja svim instancama vlasti, očekujemo da će počinioci biti otkriveni i kažnjeni, da bi svaki onaj ko se drzne učiniti neko zlodelo nad svetinjom bio svestan kakve posledice taj čin nosi - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panda

    15. februar 2015 | 20:32

    Svaki komentar je suvišan. Samo jedno je vazno-Bog sve vidi i zna!I vratice im svima duplo za takve bezbožne postupke!Budite sigurni u to!U SVETINJU SE NE DIRA!!!!

  • Nana

    15. februar 2015 | 22:05

    Ne treba odmah reci ili pljuvati po svima.u Svakom zitu ima kukolja tako I u srbiji I hrvatskoj.samo na zalost radi se o crkvenoj svetinji I ne mogu vjerovati da to neki ne postuju bez obzira jel katolicka ili pravoslavna.

  • Samo ja

    15. februar 2015 | 18:05

    Sramota, e to je civilizovana, demokratska drzava. Sta reci, vuk dlaku mijenja ali cud nikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA