USTAŠKA ZMIJA NE SPAVA: Josipović upozorava na povećanje netrpeljivosti i totalitarizam u Hrvatskoj!

- Videli smo i da se preti ljudima da se promeni istina o istoriji - izjavio je odlazeći predsednik Hrvatske Ivo Josipović koji tvrdi da neki uticajni krugovi pokušavaju da revidiraju događaje iz Drugog svetskog rata

Odlazeći predsednik Hrvatske Ivo Jospović izjavio je da ustaška zmija ne spava i da u društvu postoje tendencije koje idu za esencijom onoga što se ranije zagovaralo - netrpeljivost prema drugima i drukčijem, totalitarne tendencije i želje da se smanje ljudska prava.

- Videli smo i da se preti ljudima da se promeni istina o istoriji - rekao je Josipović, a prenosi Srna.

Na novinarsko pitanje gde vidi ustašku zmiju, on je odgovorio da "ona nije na podu, ne puzi, nije ni ona od 1941-1945. bez obzira što se neki poput maskenbala oblače u ustaške uniforme ili stavljaju slične znakove na Fejsbuk stranice, veb-stranice i određene štampe, bez obzira što se spektakularno održava misa za “ustaškog poglavnika Antu Pavelića", prenose hrvatski mediji.

Foto: Wikipedia/Federico Patellani Foto: Wikipedia/Federico Patellani

Prema njegovim rečima, nažalost postoje na delu neki uticajni krugovi da se revidira istorija i da se Hrvatska odmakne od pobedničke koalicije iz Drugog svetskog rata i pretvori u gubitnika.

- To je deo koji bi mogli obaviti istoričari. Kada se to ne bi premestilo na današnju politiku - videli smo što se dogodilo s Pravoslavnom crkvom, da se nasilno ide prema nacionalnim manjinama, da se uskraćuju ljudska prava i ide prema reviziji istorije - onda to ne bi možda bilo vredno pomena. Nažalost, i u politici i u javnom životu toga ima dovoljno da se zabrinemo nad tom tendencijom - rekao je Josipović.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    17. februar 2015 | 00:23

    Ta tzv junačka vojska je klala decu. U NDH je bio pri tom jedini logor za decu u svetu ikada. To je junačka vojska? Stvarno su Hrvati najhrabriji narod ali ne zbog toga sto se niceg ne boje vec zbog toga sto se niceg ne stide.

  • pendula

    17. februar 2015 | 00:17

    cetnici nisu imali logore,i nisu ubijali zene i decu...docicice dan kada ce se svi srbi vratiti na svoja ognjista.pozdrav od srbina iz severne srbije

  • IN

    16. februar 2015 | 23:52

    Vecito u proslosti ! Svest koju u narodu neguju vlasti hrvatske kaska citavu epohu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA