RUSI ČUVAJU ŽIVOT SRBIMA: Specijalci iz Moskve UKLANJAJU EKSPLOZIV I MINE u Srbiji!

- Već u narednih nekoliko dana grupa stručnjaka će otići u Srbiju i otpočeti novu sezonu raščišćavanja mina - najavio je Vladimir Pučkov

  • 9

Rusko ministarstvo za vanredne situacije i civilnu odbranu nastaviće program čišćenja mina u Srbiji, izjavio je ministar tog ministarstva Vladimir Pučkov na brifingu za novinare.

On je istakao kako je ruska vlada donela sve neophodne odluke u vezi sa tim programom i opredelila odgovarajuće fondove, prenosi Tas.

- Već u narednih nekoliko dana grupa stručnjaka će otići u Srbiju i otpočeti novu sezonu raščišćavanja mina čim vremenski uslovi dozvole da radovi otpočnu - rekao je Pučkov.

Foto: AP/Amel Emrić Foto: AP/Amel Emrić

Na pitanje novinara da li će do čišćenje mina doći u blizini Paraćina, gde je trebalo da prođe glavna trasa Južnog toka, ministar Pučkov je odgovorio da će stručnjaci biti angažovani u oblasti kroz koju nije bilo planirano da prođe Južni tok.

Ruski ministar je u vezi s tim podsetio da je Rusija bila prinuđena da otkaže projekat Južni tok zbog stava koji je prema njemu zauzela EU.

- Spremni smo da pružimo pomoć i podršku naporima na uklanjanju mina u bliskoj saradnji sa agencijama srpske vlade na lokalitetima gde je to potrebno. Ukoliko bi jednog dana bila doneta odluka o nastavku Južnog toka, neće biti problema sa stanovišta uklanjanja mina i drugih eksploziva - rekao je ministar Pučkov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor.Biologije

    17. februar 2015 | 08:56

    Naši političari zbog ličnih interesa žure uEU koja će se raspasti, a Ruse, Kineze, i Indijce zapostavljaju

  • Del

    17. februar 2015 | 08:36

    Opet nas Rusi "cuvaju"? Zasto nase piro tehnicare ne pomenete neki put a ima ih i koji su stradali bas na terenu uklanjajuci Nato eksplozivne naprave.

  • Deki4433

    17. februar 2015 | 08:44

    Kao sto mi cuvamo zivot rusa u ukrajni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA