POČUČA: Vratiću se u Srbiju, ne plašim se zatvora!

Bivši voditelj TV Pink-a je za tu televiziju objasnio da je cilj rata u Ukrajina povratak prava na kulturu koju je vlast oduzela Rusima koji žive u toj državi, kao što su Hrvati to uradili kada su Srbe proglasili manjinskim narodom

  • 27

Radomir Bata Počuča, bivši voditelj TV Pink i nekadašnji portparol protivterorističke jedinica MUP, koji se kao dobrovoljac bori na istoku Ukrajine, rekao je za tu televiziju da će se vratiti u Srbiju kada završi posao u Donjecku.

Na konstataciju voditeljke Jovane Joksimović da mu preti kazna zatvora do 10 godina istakao da je i to za ljude.

- Vratiću se u Srbiju i snositi sve posledice. I zatvor je za ljude i ako je i Nelson Mandela bio u njemu jer se borio za svoja prava, mogu i ja - rekao je on.

On je objasnio da se u Ukrajini bori u sastavu snaga koje je formirao narod i dobrovoljci iz Rusije i Srbije, kao narod koji se nekada organizovao u sastavu Republike srpske Krajine, kada je većinski narod postao manjina.

- Oni traže pravo na svoju kulturu i sva ona prava koja im je ukrajinska vlada osporila, kao što su to uradili u Hrvatskoj kada su Srbe proglasili manjinskim narodom.

Foto: Facebook/КОСОВСКИЙ ФРОНТ Foto: Facebook/КОСОВСКИЙ ФРОНТ

Takođe, Radomir Počuča je rekao da je u Ukrajinu otišao preko izvesnog Nikole, preko kojeg je kasnije stigao u Moskvu, a zatim se susreo sa pripadnicima proruskih snaga.

Na pitanje voditeljke koliko ima srpskih dobrovoljaca na istoku Ukrajine, on je uz osmeh rekao "dovoljno".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Россиа

    17. februar 2015 | 10:25

    Живио Почуча !

  • Super Hik

    17. februar 2015 | 10:43

    U pocetku sam mislio da je lud. Sad mislim da je normalniji od 99% ljudi u Srbiji.

  • The Spatula

    17. februar 2015 | 11:14

    Kad smo mi ratovali, lepo nam bilo kad su dolazili Rusi. A sad kad nasi idu tamo, to je za osudu. Gde je tu pamet i logika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA