RUS ZVANI "SRBIN" U MAJICI "DELIJA": On je na crnoj listi EU, a evo i zašto

Evropska Unija proširila je spisak zabrane ulaska na kom se našao Rus čiji je nadimak Srbin, koju se bori u Ukrajini na strani proruskih jedinica

  • 8

Aleksej Miljčakov (25), komandant separatističke jedinice "Rusič", dospeo je na crnu listu sankcija EU zbog rata u Ukrajini, a na tom spisku navedeno je da je njegov nadimak "Srbin". On je, navodno, pripadnik neonacističke grupacije a poznat je tamošnjoj javnosti od 2012. godine kada je na društvenim mrežama objavljena fotografija na kojoj odseca glavu štenetu, piše Blic.

Na listi sankcija za Miljčakova navedeno je da je rođen u Sankt Peterburgu, da ima nadimke Srbin i Fric, kao i da se njegova jedinica "Rusič" bori na strani proruskih separatista kod Donjecka.

Inače, srpske bezbednosne službe imaju podatke da trenutno na strani proruskih snaga ratuje 13 Srba. Prvi su na Krim otišli "četnici" pod komandom Bratislava Živkovića, ali su se svi vratili pre oktobra prošle godine, kada je donet Zakon o zabrani ratovanja u stranim zemljama, kojim je za prekršioce predviđena kazna do 10 godina zatvora.

Foto: Twitter/@army_sos Foto: Twitter/@army_sos

U srpskom husarskom puku je bio i Radomir Počuča, bivši TV voditelj, kao i Dejan Vujić iz Šapca i Dejan Berić iz Putinaca, koji se bore u ruskoj jedinici "Prizrak". Berić je kao snajperista dobio najviša odlikovanja Novorusije. Na društvenim mrežama hvalio se da je oborio nekoliko bespilotnih letilica, i da je jednim rafalom ubio šestoricu ukrajinskih vojnika.

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    17. februar 2015 | 14:18

    Његова јединица је разбил "Азов" и "Донбас"

  • DD

    17. februar 2015 | 15:28

    BRATE. ROKAJ TE AZOVCE. SVAKA TI SE POZLATILA.

  • da

    17. februar 2015 | 17:41

    momak na ruci ima tetovazu kosovo je srbija! svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA