OVA UČITELJICA PUTUJE DO ŠKOLE 80 KM: A evo i ko je "krivac" za to!

Emina Čokić, učiteljica iz Prijepolja, primer je osobe koja svoj posao radi sa uživanjem. Dolazi u školu samo zbog jednog đaka, a kada on ode, dobiće otkaz

  • 9

Da posao nije samo materijalna korist već i humanost na delu pokazuje učiteljica Emina Čokić iz Prijepoljakoja zbog jednog đaka svakodnevno putuje 80 kilometara do brodarevske škole “Svetozar Marković”  u selu Gornje Stranjane.

Da bih stigla na radno mesto potrebno mi je sat i po vremena. Prvo u matičnoj školi u Brodarevu uzmem dnevnik, a potom makadamskim putem oko 12 kilometara putujem svojim autom. U školu stignem pre Gorana, čiji je otac kurir u toj kući znanja”, priča ona za Tanjug.

Kako sama kaže, preko leta radi bez problema, ali kada dođe zima i putevi budu neprohodni nastaju muke. Kada stigne u školu, besedi učiteljica, prvo naloži vatru da bi jedinog đaka sačekala topla učionica.

“Njemu je takođe potrebno puno vremena da dođe do škole, koja je udaljena od doma četvrtaka sedam kilometara. Otac ga dovozi, a zimi me veoma često sačekaju na pola puta od Brodareva do Gornjih Stranjana jer ne mogu svojim automobilom da dođem do škole. Goran je bistro dete, i teško će mi pasti rastanak sa njim”, kaže učiteljica.

Ona će Gorana Avramovića učiti do juna ove godine, budući da je četvrti razred osnovne škole, nakon čega polazi u peti u Brodarevu, a Emina će ostati bez posla. Učiteljica dodaje da je ovu školu čija zgrada ima tri sprata nekada pohađalo nekoliko stotina učenika, i da su je tada zvali “škola đaka pešaka”.

Inače, Emina je Učiteljski fakultet završila u Užicu, a rad u Gornjim Stranjanima joj je prvi posao.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Go Pro

    18. februar 2015 | 14:34

    Odmah joj obezbediti stalan posao uciteljice!

  • Darko 100%

    18. februar 2015 | 15:06

    NEKA SE SVI STIDE KOJI KASNE NA POSAO I KOJI KAZU DA IM JE TESKO!!!!!

  • South

    18. februar 2015 | 17:27

    E njoj treba pobećati platu A ne ovim ležolebonjama u gradu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA