CRNO IM SE PIŠE: Grčka bankrotira do leta!

Grčka do kraja marta samo na račun kamata mora da plati 2,2 milijardi evra

  • 19

Grčka se posle neuspelog kriznog sastanka ministara finansija evro-zone, okončanog bez dogovora o novom režimu otplate duga, sve više približava bankrotu.

Izlazak iz evro-zone postaje sve verovatniji, ocenjuje nemački politički magazin ''Špigel'.

- Ako stvarno ne bude novih para od evropskih partnera, Grčka će bankrotirati najkasnije na leto, a možda i ranije - ocenjuje magazin koji piše da samo do kraja marta mora Grčka, na račun kamata, da plati 2,2 milijardi evra.

Ukoliko Grčka finansijski ''preživi'' proleće, vladi u Atini će najkasnije u julu biti potreban svež novac i navodi da će jedna bankrotirana Grčka biti onda sve bliže istupu iz evro-zone.

U tekstu kaže i da grčke banke dnevno gube novac, a da klijenti svoj novac prebacuju u inostranstvo.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicha

    17. februar 2015 | 16:37

    Žao mi grčkog naroda,tu su ih doveli njihovi političari kao i nas.Preživece oni sigurno.Ipak ovo je početak rasula eu,što pre to bolje.

  • Slobo

    17. februar 2015 | 17:48

    Cela EU ce bankrotirati.Nikom nece da se desi dobro. Sve mi je jasno kada se pocelo postavljati pitanje ratne ostete Nemacke u drugom sveskom ratu. Kamate koje su uzimali zelenasi iz EU koriscene su u destabilizaciju suverenih drzava i dovoditi ih u duznicko ropstvo.Nece ni jedna ozbiljna drzava iz EU da trosi svoje pare u kockanju vec frzave koju zeli da je razori.To je sema danasnjeg sveta a pod plastom demokratije.Da li ce se nesto desiti? Nije daleko dan istine.

  • Andrija

    17. februar 2015 | 17:38

    Kako bre samo turizam? Koliko si ti neinformisan...pa turizam ne daje ni 1/4 ukupnog prihoda Grčke.Ja kad god odem tamo,a letos sam bio i u Atini i u solunu i na Kefaloniji nisam video da Grcima nešto fali.Žive ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA