DR SLAĐANA VELKOV: Pobornik sam zdrave ishrane i neobavezne vakcinacije, saznanja besplatno delim sa istomišljenicima!

U Srbiji imam nostrifikaciju diplome i potvrdu o položenom državnom ispitu, potpisanu od strane tadašnjeg Ministra zdravlja i ekologije, prof.dr Obrena Joksimovića, pod brojem 152-02-250/2001-02. U vreme kada sam kao lekar radila u državnoj bolnici u Srbiji, potvrda o položenom ispitu smatrala se ujedno i licencom, tj. dozvolom za rad - kaže ova doktorka

  • 67

Doktorka Slađana Velkov se poslednjih dana našla u žiži javnosti zbog svojih stavova o vakcinaciji dece. Ona je svoje mišljenje najčešće izlagala na ličnom Fejsbuk profilu i ubrzo je postala predmet polemike. Nakon svih navoda koji su je pratili u poslednje vreme, oglasila se saopštenjem. Mi vam ga prenosimo u celosti:

"Po profesiji sam doktor medicine. Studirala sam u Nišu i Skoplju gde sam i diplomirala na Univerzitetu "Sveti Kiril i Metod". Diploma br. 8280.

Diploma mi je zvanično priznata u Makedoniji, Srbiji, Kuvajtu i Saudijskoj Arabiji.

U Srbiji imam nostrifikaciju diplome i potvrdu o položenom državnom ispitu, potpisanu od strane tadašnjeg Ministra zdravlja i ekologije, prof.dr Obrena Joksimovića, pod brojem 152-02-250/2001-02. U vreme kada sam kao lekar radila u državnoj bolnici u Srbiji, potvrda o položenom ispitu smatrala se ujedno i licencom, tj. dozvolom za rad.

Od juna 2006. godine nisam zaposlena i ne obnavljam "licencu". Inače, poslovi registra i izdavanja licenci za rad lekarima u Srbiji povereni su esnafskoj organizaciji "Lekarska komora Srbije" decembra 2006. godine. Ovo je ujedno objašnjenje zašto se moje ime ne nalazi na spisku "LKS".

Foto: Facebook/Sladjana Velkov Foto: Facebook/Sladjana Velkov

Pobornik sam zdrave ishrane i neobavezne vakcinacije, a svoja saznanja o zdravom životu altruistički i besplatno delim sa istomišljenicima. Održala sam preko 300 besplatnih predavanja kao i veliki broj novinskih, radio i TV gostovanja u 13 zemalja: Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Australiji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a upravo sam gostovala i na američkom radiju.

Moj rad na društevnim mrežama i internetu je javan. FB profil Slađana Velkov, grupe i zajednice koje sam osnovala prati nekoliko stotina hiljada ljudi. Informacije koje objavljujem su isključivo obrazovne prirode, zbog čega je na svim mestima jasno istaknuta pravna ograda. Na svojim internet stranama nikoga ne lečim niti ubeđujem, samo informišem o saznanjima do kojih sam sama došla dugogodišnjim istraživanjem i ličnim iskustvom.

Zbog hajke koja je u medijima pokrenuta protiv mene, iznetih neistina na račun mojih kvalifikacija i altruističkog aktivizma, neobjavljivanjem mojih demantija, podnela sam nekoliko tužbi protiv sredstava javnog informisanja, kao i protiv nekoliko fizičkih lica.

U skladu sa pravilima propisanim Zakonom o javnom informisanju i medijima, iskreno verujem da će moj demanti naići na pozitivan prijem i profesionalan odnos urednika, te da će ova ispravka biti objavljena u celosti i odmah po prijemu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magdalena

    17. februar 2015 | 22:46

    I da je u pitanju MMR... Velike boginje su vakcinom iskorenjene... To je cilj i sa ostalima... Znate li kakve su posledice Rubeole u trudnoći??? Ako neko nije preležao i odbio da se vakciniše! Zauske kod muške dece nakon 12 godine??? Svaka trudnica rizikuje pobačaj ili dete sa teškim smetnjama u razvoju, a muškoj deci odbijajući vakcinaciju "darujete" neplodnost... Da nije lekara i farmaceuta Vlada ne bi morala da reže penzije i plate, jer 60 godina malo ko bi doživeo, a danas vidjam zivahne bake i deke sa 80 jure po marketima akcije i rasprodaje...

  • Sladja

    17. februar 2015 | 20:18

    Pratila sam medije, citala, i znam da cim su dosli do saznanja o neobnavljanoj licenci, to su i objavili. A kako, Vi, i sami kazete, Vas rad je javan. Tako se predstavljajuci, kao doktor, sto i jeste, sirite dezinformacije, zbunjujete ljude, navodite ih svojim zvanjem i strucnoscu na usvajanje vaseg stava. Tako sirite paniku, medju nedovoljno informisanim pratiocima. Odgovorni ste dakle, za sve izreceno, jer ste i Vi, i to pozivajuci se na diplomu i strucnost, tako i sa tolikim brojem pratilaca, prenosili svoje stavove i apelovali, skoro pa `vristeci` u objavama, o pogubnosti vakcinacije.

  • Ljiljana

    17. februar 2015 | 21:25

    Na kraju "TEORIJA ZAVERE" Najlakši i njjeftiniji način da se smanji populacija ljudi na planeti je EPIDEMIJA. Izbegavanjem da vakcinišemo decu, broj neotpornih na već zaboravljene zarazne bolesti raste. Ako se ovaj trend nastavi imaćemo generacije mladih koji nisu vakcinisani. Scenario epidemije zaraznih bolesti među nevakcinisanom decom je strašan. Antivakcinalni lobi je vrlo aktivan poslednjih godina . Da li su baš dobronamerni?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA