Šta mislite, koliko MILIONA EVRA nas je koštala dvodnevna proslava Dana državnosti?

Šta i čemu služi da se ne radi ponedeljak i utorak? Jel to slavimo Sretenje koje je prošlo? - prokomentarisao je Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije neradne dane tokom praznika

  • 32

Neradni dani povodom Dana državnosti koštali su državu čitavo bogatstvo. Procene stručnjaka su da je država ovom proslavom izgubila 32 miliona eura. Naime, Sretenje se slavi  15. februara i obeležava se čak dva neradna dana, a pošto je ove godine pao u nedelju, zakon predviđa da se kao neradni dani koriste ponedeljak i utorak.

Stručnjaci smatraju da je totalno apsurdno da se praznovanje toliko produžuje jer je tim danima gotovo nemoguće obaviti bilo kakav ozbiljan posao.

Prema nekim analizama državu jedan takav dan košta oko 16 miliona evra.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Nebojša Atanacković ističe da neradni dani najviše pogađaju privatnike, koji rade i tim danima, i da su u nemogućnosti da obavljaju normalne poslovne aktivnosti, kao što je odlazak u banku, plaćanje računa itd.

"Zatvorene banke najveći su problem. Šta i čemu služi da se ne radi ponedeljak i utorak? Jel to slavimo Sretenje koje je prošlo? Jel to obeležavamo nedelju Sretenja?", pita se on.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIklop

    18. februar 2015 | 11:06

    Gospodin bi trebalo da se zapita zašto privatnici i stranci rade za vreme dražvnog praznika - ili bolje rečeno, državu treba pitati? Da li poslodavci isplacuju uvećane zarade (dnevnice) onima koji rade u vreme državnog praznika - šta poreski organi rade? A mi svi zajedno da se zapitamo čemu postoji ova Unija poslodavaca...da stiti kapitaliste od osiromasenih radnika???? I da nama sole pamet oni koji su do bogatstva dosli na upitan način!!!!

  • ВВП

    18. februar 2015 | 11:22

    А колико су коштала путовања појединих?

  • jok

    18. februar 2015 | 11:25

    Ako se nije radilo. Vise koristi ima ova drzava kad se ne radi nego kada 'rade'

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA