EU spremna da razgovara o Železari!

- Komisija je primila k znanju neuspešne pregovore o privatizaciji smederevske Železare i spremna je da što pre bude moguće otvoreno i konstruktivno razgovara o tome sa Vladom Srbije - rekla je portparolka evropskog komesara za susedesku politiku i pregovore o pridruživanju

  • 0

Evropska unija je spremna da razgovara sa vladom Srbije o restruktuiranju Železare "Smederevo", ali upozorava da ta kompanija od 1. februara ne sme više da prima državnu pomoć, izjavila je za Tanjug Maja Kocijančič, portparolka evropskog komesara za susedesku politiku i pregovore o pridruživanju Johanesa Hana.

- Komisija je primila ka znanju neuspešne pregovore o privatizaciji smederevske Železare i spremna je da što pre bude moguće otvoreno i konstruktivno razgovara o tome sa vladom Srbije - rekla je Kocijančič Tanjugu.

Printskrin: SensServis Agencija Printskrin: SensServis Agencija

Rekla je da u EK smatraju da bilo kakvo restruktuiranje treba da obezbedi nastavak rada kompanije.

Portparolka nije želela da komentariše navode u beogradskoj štampi da je Han obećao premijeru Aleksandru Vučiću pomoć EU oko Železare, ali je podsetila da metralurški sektor, pa ni Železara, od 1. februara ne smeju da primaju nikakvu državnu pomoć.

- Srbija se na ovo obavezala potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju - navela je Kocijančič.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA