Ukinut pritvor sinu Bate Živojinovića!

Miljku Živojinoviću je pritvor određen rešenjem 8. februara 2007. godine i za njim je raspisana poternica, ali on do sada nije lišen slobode

  • 6

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšem direktoru građevinskog preduzeća "Rad" Miljku Živojinoviću, koji je u bekstvu od 2007. godine, pošto je ukinuo osuđujuću presudu kojom je bio osuđen na pet godina zatvora u okviru postupka poznatog kao "stečajna mafija" i naložio ponavljanje suđenja.

U obrazloženju rešenja Apelacionog suda, navodi se da se Živojinoviću ukida pritvor jer je prvostepena presuda u odnosu na njega "u osudujućem delu ukinuta, te da sud nalazi da nije neophodna primena ove mere obezbeđenja prisustva okrivljenog u daljem toku postupka".

Sinu poznatog srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića je pritvor određen rešenjem 8. februara 2007. godine i za njim je raspisana poternica, ali on do sada nije lišen slobode.

To znači da bi sada Specijalni sud mogao da izda nalog za povlačenje poternice koja je za njim raspisana, i da se Živojinović slobodno vrati u zemlju.

Osim optužbi u okviru postupka za "stečajnu mafiju", protiv Živojinovića se vodi još jedan krivični postupak pred Višim sudom u Beogradu isto zbog preduzeća "Rad".

Rešenjem Apelacionog suda osuđujući deo presude ukinut je i u odnosu na bivšeg predsednika trgovinskog suda Gorana Kljajevića, Sekule Pijevčevića, a oslobođena je Jelica Živković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BILI

    18. februar 2015 | 15:28

    Banana država smo,ne plati struju od 5000din oni ti isključe,a ukradi milione oni te nagrade!

  • boban

    18. februar 2015 | 15:54

    Pa I on je otimao dok je Tito bio ziv, a posle I kod Milosevica.Komunisticko vaspitanje sina, otimaj dok mozes pa bezi, posle kada imas lovu lako ces kupiti slobodu.

  • Gale.

    18. februar 2015 | 15:26

    Cast Bati,ali ovo je smesno. Ustvari to je moja Srbija. Nazalost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA