GEJ KATOLICI U VATIKANU: Papa Franja uz počasti primio homoseksualce i lezbejke (FOTO)

Gej hodočasnici su sedeli u delu publike rezervisanom za VIP goste, ali su ipak na listi zvanica Vatikana skromno navedeni kao "grupa laika u pratnji časne sestre", a ne kao predstavnici organizacije "New Ways Ministry"

  • 31

U Vatikanu se danas dogodio presedan: grupa američkih katolika homoseksualaca i lezbijki primljena je uz sve počasti na nedeljnoj audijenciji kod pape.

Gej hodočasnici su sedeli u delu publike rezervisanom za VIP goste, ali su ipak na listi zvanica Vatikana skromno navedeni kao "grupa laika u pratnji časne sestre", a ne kao predstavnici organizacije "New Ways Ministry".

Čak nisu bili ni glasno najavljeni, kao što to običaj nalaže: kada je sveštenik koji čita listu gostiju stigao do naziva njihove organizacije samo ga je "preskočio", a nije ih spomenuo ni papa Franja, prenosi AP.

Čak i ovako predstavnici New Ways Ministry-a su zadovoljni.

- Ovo je znak promena pod uticajem pape Franje - rekla je sestra Dženin Gremik, suosnivačica organizacije koja okuplja katolike homoseksualce i bori se za zaštitu prava LGBT populacije.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

- Papa Franja mi daje nadu - izjavila je ona za AP.

- Ovo pokazuje da je voljan da primi nazad u središte crkve one koji se nalaze na njenom rubu - zaključila je Gremik.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Nekoliko meseci nakon izbora, papa Franja je izjavio da ne može da sudi homoseksualcima koji imaju dobru volju i traže Boga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveslav

    18. februar 2015 | 21:11

    To je masonska organizacija,relativnost svih religija,tajno drustveno delovanje,antropocentricnihumanizam...HVALA BOGU STO SAM PRAVOSLAVAN!Ova zemlja nek ima i sve lose ali i najlepsu veru na svetu!

  • Milan

    18. februar 2015 | 22:37

    Kad sam bio mali znao sam svoj pravac oni bili katolici a ja pravoslavac...

  • Vladimir autor

    18. februar 2015 | 21:21

    Bludnik po kanonima crkve nesme ni da udje u crkvu.Ne mogu za sebe da kažem da sam svetitelj,imam i ja svojih slabosti.Trudim se da su umerene, nisam savršen,ali ako nešto nevalja što radim, kajem se ili se trudim i voleo bi da to ne radim.Ali kada nešto ne valja,onda znam da ne valja i to neću reklamirati kao da valja,ali ako ću da tražim Boga onda uvek i samo uvek mogu da ga potražim kroz pokajanje,za oprost,da ne ponavljam greh,da me Bog pomogne da Njegova volja bude,da uredi Gospod kako treba,ako me već greh zamrači.Tu su sveštenici za savet i mnogo što šta.Ovo što radi vatikan,prihvatam te takvog,nemoraš da se menjaš,jer i ja papa se isto nemenjam,vidi mene lično,odstupio sam od Hristovog učenja i Njegove crkve pravoslavne,osnovane u prvom veku, i eto poglavar sam katoličke navodno crkve osnovane u 11 veku,bez blagoslova Božijeg, po samovolji tadašnjeg pape i necemo da se pokajemo i bićemo i ostaćemo onaj nepokajani razbojnik sa krsta koji se nije spasio i ušao u Carstvo Božije.Budite tu gde ste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA