EBOLA I DALJE UBIJA: Ova bolest nastavlja da SEJE SMRT!

U zemljama Zapadne Afrike u sedmici do 15. februara zabeleženo je 128 novih potvrđenih slučajeva ebole

  • 2

U zemljama Zapadne Afrike u sedmici do 15. februara zabeleženo je 128 novih potvrđenih slučajeva ebole, što je prvo smanjenje za tri nedelje, saopštila je SZO.

Broj zaraženih smrtonosnim virusom groznice do sredine februara iznosi 23.253 a ukupan broj preminulih je 9.380, prenele su agencije.

U Gvineji registrovana su 52 nova potvrđena slučaja, što je prvi pad iz nedelje u nedelju od 25. januara, u Sijera Leoneu zabeležena su 74 nova slučaja od kojih su 45 u glavnom gradu Fritaunu, dok su u Liberiji za četiri dana do 12. februara registrovana dva nova potvrđena slučaja, preneo je Rojters.

Uprkos ohrabrujućih podataka u vezi sa prenošenjem infekcije, zdravstveni radnici i dalje se suočavaju sa rizicima, navela je u nedeljnom izveštaju SZO.

"Iz svake od tri zemlje izveštava se o povećanom broju bezbednosnih incidenata u odnosu na prethodnu sedmicu", navodi se u izveštaju SZO povodom povećanog broja pretnji i nasilja nad zdravstvenim radnicima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor.Biologije

    19. februar 2015 | 08:53

    Cilj kapitalističke mafije je sve da ljude da pobiju i dočepaju se besplatno njihove imovine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA