Deca u Šajkašu kreću u školu

U narednom periodu neophodno je da se u školi intezivira rad sa učenicima, kao i da se što pre instalira oprema za video nadzor

  • 1

Osnovna škola  "Isidora Sekuluć" u Šajkašu najverovatnije sutra kreće sa radom. Pokrajinskom sekretarijatu predali su kompletnu dokumentaciju i očekuju da će taj sekretarijat danas tokom dana potpisati dozvolu za nastavak rada škole.

Nešto ranije direktorka pomenute škole Mirjana Nikolić - Mušicki rekla je Tanjugu da je Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje dostavljena kompletna dokumentacija o svemu što je učinjeno u O. Š. "Isidora Sekulić" nakon što se veći broj učenika te škole požalio na zdravstvene tegobe, pa je njih 20 bilo zadržano na lečenju u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

Načelnik Ministarstva prosvete za školsku upravu Novi Sad Petar Viđikant kazao je Tanjugu da je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice – nacionalne manjine, jedini nadležan da izda odobrenje za nastavak rada škole, pa je tom sekretarijatu i dostavljena dokumentacija o izvršenima nalizama i preduzetim merama u školi u Šajkašu.

- Sinoć je održan zajednički sastanak Školskog odbora, direktora škole, Školske uprave, policije i Zavoda za javno zdravlje, na kome je konstatovano da pomenutu dokumentaciju treba dostaviti Pokrajinskom sekretarijatu, što je i učinjeno - rekao je Viđikant dodajući da i on očekuje da će škola u Šajkašu sutra nastaviti sa radom.

SRPSKA MISTERIJA GODINE: Ispovest dečaka iz Šajkaša od kojeg je sve počelo

U O. Š. "Isidora Sekulić" 10. februara, na velikom odmoru tokom prepodnevne smene veći broj učenika, se požalio na zdravstvene tegobe, neki od njih su i pali u nesvest pa su nastavnici i osoblje škole odmah alarmirali službu Hitne pomoći, koja je učenike prevezla ili u lokalni Dom zdravlja ili u Dečju bolnicu u Novom Sadu.

U Dečjoj bolnici ukupno je pregledano 44 dece, sa simptomima inhalatornog trovanja, od čega je njih 20 zadržano na lečenju. Od dece zadržane u bolnici uzeti su uzorci krvi i mokraće i svi uzorci su radi analize predati Centru za sudsku medicinu. Četiri dana kasnije Centar za sudsku medicinu objavio je rezultate tih analiza koji, kako je rečeno, nisu pokazali prisustvo bilo kakavih toksicnih materija ni u jednom uzorku krvi i urina.

DECA IZ ŠAJKAŠA: Ovo je ISTINA o našem padanju u NESVEST. Vređa nas kad kažu da smo se folirali!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale

    19. februar 2015 | 14:01

    Foliranti nego šta. Svima iz hemije jedinicu za kraj godine zato sto neznaju da otrovi deluju na sve a ne samo na pojedince.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA