PRE 20 GODINA BIO SRPSKI DOBROVOLJAC, A ONDA JE POSTAO DŽIHADISTA: Neverovatna životna priča Bosanca

Abdulah Ramo Pazar je poginuo prošle godine u borbama kod sirijskog grada Kobanea, a ovo je njegova životna priča

  • 25

Džihadista Abdulah Ramo Pazar, prošle godine poginuo je u Siriji, gde ga je poslala petorka bosanskih državljana kojima se sad u SAD-u sudi za zaveru i finansiranje terorista. Pre je ratovao na srpskoj strani, borio se u ratu u Bosni i Hercegovini kao maloletni dobrovoljac u Vojsci Republike Srpske.

Pre nego što je napunio 18 godina, sa ocem Suljom otišao je na ratište kod Pelagićeva, a onda i na Majevicu pa na bihaćki front. Ratovao je i u okolini Orašja i to kao snajperista.

Prema službenoj evidenciji Vojske Republike Srpske, Ramo Pazara je ratovao godinu dana (od septembra 1993. do istog meseca 1994.), prenose bosanski mediji.

Nakon što je rat u BiH završen, a kada su prvi prognani Bošnjaci počeli da se vraćaju kući, Ramo iz rodne Gomjenice odlazi u Ameriku.

Odande je 2013. godine otišao, promenivši ime u Abdulah, u rat u Siriji, a godinu dana kasnije je tamo i poginuo u borbama kod grada Kobanea.

(Telegraf.rs / Izvor:avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinisa

    19. februar 2015 | 17:24

    U oba slucaja ratovao protiv svojih, zalosno.

  • Zoki

    19. februar 2015 | 16:45

    Kako se za*ebo, a ako je jos poginuo od zenskog metka , nema nista od alaha. Ne prima alah nikog koji nastrada od zenske ruke.

  • Fantasy Fan

    19. februar 2015 | 16:33

    Budala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA