HOROR U BLIZINI VRTIĆA: Eksplozija automobila izbacila radnicu iz trafike (FOTO) (VIDEO)

Eksplozivna naprava velike razorne moći, bila je postavljena ispod audija Milana Vujotića (32), a vatra se sa ovog automobila ubrzo proširila na još pet vozila, koja su se nalazila na ovom parkingu u Podgorici

  • 4

Na parkingu u Podgorici dogodila se eksplozija, kada je u vazduh dignut blindirani audi A-8 vlasnika Milana Vujotića (32). Eksplozija je bila toliko snažna da je izbacila radnicu iz obližnje trafike dok je sedela na stolici. Žena je prošla bez ozbiljnijih povreda, a od siline detonacije polomljena su sva stakla na trafici, kako pišu lokalni mediji.

Prilikom incidenta u naselju Blok 5 u Ulici kosovskih junaka oko 11.45, tri vozila su potpuno izgorela, a požar je zahvatio još dva automobila. Rasuti delovi su leteli čak 50 metara od mesta nesreće i oštetila još nekoliko vozila na parkingu.

Eksplozivna naprava velike razorne moći, bila je postavljena ispod blindiranog audija A-8 Podgoričanina Milana Vujotića (32), a vatra se sa ovog automobila ubrzo proširila na ostala vozila.

Inače, eksplozija se dogodila na samo sto metara od vrtića, nedaleko od Osnovne škole "Štampar Makarije". Vatrogasna kola su došla na lice mesta i ubrzo ugasila požar, dok se dim širio ovim naseljem.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Od požara nastalog od eksplozije, potpuno su uništeni još jedan audi i opel kadet, dok su delimično oštećeni pežo i rover.

Na mestu nesreće se okupilo oko stotinu građana, a policija je satima obavljala uviđaj. Istražitelji pretpostavljaju da je neko postavio veliku količinu eksploziva ispod automobila, a onda preko satnog ili nekog drugog mehanizma na daljinu, aktivirao bombu. Međutim, ne isključuje se ni mogućnost da se neko u prometnom delu grada oko podne, prišunjao Vujotićevom "audiju" i tako aktivirao eksploziv.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Vlasnik automobila se dovezao na ovo mesto dvadesetak minuta pre nego što je aktiviran eksploziv. U trenutku eksplozije sedeo je u obližnjem kafiću.

- Kada sam došao u Blok 5 primetio sam da na parkingu pored mene nije bilo automobila. Pio sam kafu kada je odjeknula eksplozija. Bilo je nemoguće da reagujemo i sprečimo da vatra uništi i naše automobile - rekao je vlasnik drugog audija.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Bilo je strašno. To je bilo tako jako da smo u momentu mislili da se zgrada ruši. Nakon eksplozije pojavila se vatra i gusti crni dim, koji je kuljao iz zapaljenih automobila - rekao je mladić za "Vijesti" koji je u trenutku nesreće sedeo na terasi kafića "Ruski car".

Nakon uviđaja tužilac i policija su odlučili da odvezu blindirani "audi" u Forenzički centar u Danilovgradu, kako bi veštačenjem delova utvrdili kako je aktivirana razorna eksplozija.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lo

    19. februar 2015 | 22:07

    Ludo

  • Mladen

    20. februar 2015 | 09:24

    Blindirani auto sa 32 godine???

  • taj sam

    20. februar 2015 | 15:42

    Ahahahahahajh paljevine crnogorske, ako hoce neko da ga rokne, roknuce ga dok izlazi iz vozila na primer. Blinda da se cuje ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA