ROBIJAŠIMA PO 2.400 EVRA: Nemačka pomaže vranjskim zatvorenicima

Vrednost celog projekta koji zajedno finansiraju Vlada Nemačke, grad Vranje i Okružni zatvor u Vranju je 65.625 evra, od čega je 30.000 evra namenjeno za otvaranje pekarske radionice u Okružnom zatvoru

  • 4

Deset osuđenika lošijeg materijalnog stanja nakon odsluženja kazne za lakša krivična dela u Okružnom zatvoru u Vranju dobiće po 2.400 evra za počinjanje biznisa.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i regionalni koordinator nevladine organizacije "Help" Klaus Mok potpisali su danas u Vranju ugovor o saradnji na programu "Podrška resocijalizaciji osuđenika" namenjenom bržem integrisanju u društvo bivših zatvorenika.

Vrednost celog projekta koji zajedno finansiraju Vlada Nemačke, grad Vranje i Okružni zatvor u Vranju je 65.625 evra, od čega je 30.000 evra namenjeno za otvaranje pekarske radionice u Okružnom zatvoru.

Još 30 osuđenika će tokom odsluženja zatvorske kazne pohađati odgovarajuću obuku kako bi se što pre integrisali u društvo.

Lokalna samouprava u Vranju će projekat "Podrška resocijalizaciji osuđenika" podržati sa 15.000 evra.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA